Last news in Fakti

1 Август, 2013 12:21 1 590 0

Учител ветеран чества 90-годишен юбилей

  • учител-
  • юбилей-
  • ардино-
  • красимир чаушев-
  • кметът-
  • ресми мурад

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави дългогодишния учител и общественик Красимир Чаушев по повод неговия 90-годишен юбилей. На заседанието на Обществения съвет за закрила на културното наследство вчера кметът на общината връчи на юбиляря поздравителен адрес.

„Ардинската общественост ви познава като изключително порядъчен гражданин, скромен трудов човек, отдал силите си на просветата и обществената работа. Винаги сте проявявал гражданска чувствителност към обществените проблеми, сред хората се ползвате със заслужено уважение и авторитет. За хора като вас е казано, че са герои на тихия, всекидневен труд в името на доброто и добруването между хората, в името на живота”, приветства го кметът, поднасяйки на ветерана скромен подарък с пожелания за крепко здраве и дълголетие.

Красимир Чаушев е роден през 1923 година в Смолянското село Оряховец – до 1958 година в чертите на бившата Ардинска околия. На 18-годишна възраст заедно със семейството си той се преселва в Ардино. Завършил е Висшия икономически институт в София. Има над 30 години учителски стаж. Повече от 20 години е работил в бившата Климатична гимназия „Христо Смирненски" в Ардино. Бил е начален учител и в родното си село Оряховец.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА