Last news in Fakti

16 Януари, 2023 15:45 1 127 1

Раздадоха наградите "Изборът на критиците"

  • изборът на критиците-
  • награди-
  • победители

 "Всичко, навсякъде, наведнъж" спечели отличието за най-добър филм

Филмът "Всичко, навсякъде, наведнъж" и сериалите "Обадете се на Сол" и "Начално училище Абът" са сред победителите на наградите Critics Choice Awards, съобщават Ройтерс и ЮПИ, цитирани от БТА.

"Всичко, навсякъде, наведнъж" - разказ за борбата на една обикновена жена срещу злото в паралелни вселени, съчетаващ елементи на абсурдистка комедия, научна фантастика, екшън с бойни изкуства, фентъзи и анимация, беше с 14 номинации за наградите Critics Choice Awards.

Продукцията получи отличията за най-добър филм, най-добър режисьор и оригинален сценарий - дуото Даниъл Куан и Даниъл Шайнерт, най-добър актьор в поддържаща роля - Ки Хи Куан (известен също като Джонатан Ки Куан) и най-добър монтаж.

В категориите за най-добър актьор и актриса в главна роля бяха отличени съответно Брендън Фрейзър за "Китът" и Кейт Бланшет за "Лидия Тар".

Отличието за най-добра актриса в поддържаща роля отиде при Анджела Басет за изпълнението ѝ в "Черната пантера: Уаканда завинаги".

В телевизионните категории като най-добра драма и комедия бяха отличени съответно "Обадете се на Сол" и "Начално училище Абът".

Ролята в "Обадете се на Сол" донесе приза за най-добър актьор в телевизионна драма на Боб Одънкърк. Съответната награда при жените спечели Зендая за "Еуфория".

В категориите за най-добър актьор и най-добра актриса в телевизионна комедия отличията получиха съответно Джеръми Алън Уайт за "Мечката" и Джийн Смарт за "Хитринки".

С почетни призове бяха удостоени Джеф Бриджис и Джанел Моне.

Отличията бяха раздадени за 28-и път на церемония в хотел "Феърмонт Сенчъри Плаза" в Лос Анджелис. Водеща на шоуто беше актрисата, комичка и писателка Челси Хендлър.

Наградите Critics Choice Awards се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията (Broadcast Film Critics Association), която обединява професионалисти от САЩ и Канада, както и от Асоциацията на телевизионните журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен петел

    0 0 Отговор
    "Обадете се на Сол,Ла,Си,До!"