Last news in Fakti

11 Април, 2023 08:35 1 014 2

Групата "Нова генерация" с концерт в София в края на април

  • нова генерация-
  • концерт-
  • софия

На сцената ще се качат оригиналните членове на групата - Катя, Мишо, Мони Воев и Кристиян

"Нова генерация" ще има концерт в София на 21 април, в залата на ул. "Пиротска" 5, съобщават организаторите.

На сцената ще се качат оригиналните членове на групата - Катя, Мишо, Мони Воев и Кристиян, а с тях ще бъдат още Тери, Даката и Алекс, за да изпълнят заедно едни от най-популярните и любими на не едно поколение песни. Част от парчетата ще са с нови аранжименти и звучене, а вечерта ще открие DJ N:Mode.

Групата "Нова генерация" е създадена през 1987 г. . Вдъхновението на групата идва от нейния основател и двигател - вокалистът и басист Димитър Воев. Неговите текстове и музикален стил оказват влияние на ню уейв звученето в България. Песни като "Само двама“, “Скорпионите танцуват сами”, "Ледове“, "Бездействие“, "Студен живот“, "Арлина“, "Изповед“, "Страх“ и много други остават в историята на българската ъндърграунд музика като едни от най-популярните и обичани алтернативни парчета и до днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йеронимус БОШ

    0 0 Отговор
    Страхотна група със запомнящ се стил и начин на изразяване !
  • 2 Пийпинг ТОМ

    0 0 Отговор
    От мойта обич няма да ти дам , ще се обичам сам !