Last news in Fakti

14 Април, 2023 09:00 1 014 3

Васил Петров събира уникален състав за концерт на симфоничен джаз в Пловдив

  • васил петров-
  • концерт-
  • световни хитове -
  • симфоничен джаз -
  • пловдив

На 30-ти април той отбелязва Международния ден на джаза и неговия рожден ден в Пловдив ивент център

Васил Петров събира уникален състав за концерт на симфоничен джаз в Пловдив - 1
Снимка: EvroSound

Вълнуващата вечер с най-доброто от световните хитове, които ще звучат в симфоничен джаз ще бъде изпълнена от Васил Петров и един от водещите оркестри в България - Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов, включително Йордан Тоновски на пиано, Христо Минчев на контрабас и Кристиан Желев на барабани. Гост солисти в програмата са виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят дуети, както и тя ще се представи с филмови теми наградени с Оскар. Вторият гост е младата и талантлива певица и пианистка, Валерия Стоянова, която впечатли публиката в зала 1 на НДК с дуета си с Васил Петров в спектаклите „Синатра:Вегас“ 1 и 2. Концертът ще се състои на 30 април 2023 година в Пловдив Ивент Център в Пловдив от 20:00ч.


Това ще бъде едно изключително изживяване за любителите на джаза и въобще на меломаните, които ще могат да се насладят на изпълнения на световни хитове, изпълнени в симфоничен стил. В концерта „Световни хитове в симфоничен джаз“ емблемата на българския джаз, Васил Петров, съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации. В нов прочит ще звучат Bésame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My funny Valentine, неговите хитове, като „Подслон в дъжда“ в памет на джазмена Васил Пармаков и други.


Концертът е по повод Международния ден на джаза и негов рожден ден на Васил Петров. Датата на Международния ден на джаза е определена от Генералния секретар на ЮНЕСКО и от Хърби Хенкок - легендарен джазмен, посланик на организацията за междукултурен диалог. През 2012 година Международният ден на джаза е признат и от ООН. Това е уникална възможност да се насладите на изключително музикално изживяване, което съчетава класически елементи с джаз импровизации.
В София ще може да чуете Васил Петров на 26-ти април от 20:00ч. в залата за събития "Музей-галерия "Анел", в хотел Анел в компанията на пианиста Йордан Тоновски (пиано). Ще представи любими романтични и емблематични теми и негови хитове, както и теми от новият му албум LOVE SONGS vol.1

Концертите започват в 20:00ч., а вратите отварят в 19:00ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    3 11 Отговор
    обратен чак лепне от превзетост. Струва ми се, че е от друг свят и време.

    Коментиран от #2

  • 2 Онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Този":

    Обратен? И как да докаже, че не е - като си сменя изгорите като носни кърпи и през ден четем "тук" примерно статии от рода на "Предпоследната бивша на В. П. взриви/зачерви мрежата в ..."?

    Коментиран от #3

  • 3 Не бре,

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    За него всеки, който пее със симфоничен оркестър, е обратен, всеки, който няма татуировка и на носа, е от друг свят и време, а всеки, за когото не знаем кога за последно и с коя е ходил в Дубай и бричка за колко хилки кара - хем е обратен, хем не е от този свят и време 😏...