Last news in Fakti

27 Септември, 2013 20:28 21 754 6

"Невидимата река на София" взриви софиянци

  • "невидимата река на софия"-
  • взриви-
  • софиянци

Първи уличен балетен спектакъл

"Невидимата река на София" взриви софиянци - 1
Снимка: БГНЕС

Уникалният проект "Невидимата река на София" взриви центъра на столицата. Петимата танцьори и един музикант (перкусии) предизвикаха публиката да ги следва. Избраният музикален инструмент ( bit.ly/14PvLPB )
допълнително наеликтризира тълпата.
 
Потокът от енергия и пулс заинтригуваха софиянци и ги накараха да се запитат как изглежда напрегнатия им ден. Потокът премина през танцьорите към публиката и я поведе по пътя на представлението.
 

Проектът е на Фондация "Пространство за танц" в изпълнение на артистите от Балет „Арабеск“. Авторите на проекта са Лиат Магнези (хореограф) и Петър Дундаков (композитор).

Танцовият спектакъл в откритото пространство на града показа енергията, генериран от човека в ежедневния градски живот – как хората се срещат, взаимодействат, как използват тялото си и обкръжаващата ги среда. Как се създава неспиращото движение на града.

Проектът изследва и отношението и емоциите, които предизвиква един непознат град в един творец, среща различни гледни точки по темите „движение”, „промяна”, „устойчивост” и предлага различно тълкуване на идеята за споделянето - споделяне не на истории за един град, а на емоции, породени от самия град.

Той представи „реката”, създадена чрез движението на хората в града. Оказа се наистина, че реката никога не е една и съща, тя постоянно се променя, постоянно тече и въпреки това остава....

Публиката на първия  уличен балетен спектакъл бурно аплодира балетистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петър петров

    2 2 Отговор
  • 2 comments

    2 2 Отговор
    Тотално и непоправимо ИЗПЕРКАЛИ-и "изпълнители",и
    ВЪЗТОРЖЕНАТА публика!
    Но пък-нали точно това е целта-колкото повече ХАХО-вци,
    толкова по-добре,а най-добре би било-ВСИЧКИТЕ!
    За жалост-няма да стане!
    Защото има доста такива като мен,например,......
  • 3 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
  • 4 maria

    0 1 Отговор
    Strachotno beshe. Minavach slutshajno ot tam. Tolkova estestveno i krasivo.
  • 5 veli

    0 1 Отговор
    Zalko, tche njama poveche takiva neshta. Pisna ni ot protesti i shestvia.
  • 6 Ивайло Каназирски

    0 0 Отговор
    Мони, ти освен ако не е похвала за Бърка Масло Вода, реагираш еднакво за всичко останало . Излез на вън и се огледай, не всичко е клипове във видео сайт и самохвалени неща по форумите.