Last news in Fakti

5 Юни, 2023 10:58 1 611 5

Немско издателство скъса с Тил Линдеман от Рамщайн заради обвиненията в посегателство

  • тил линдеман-
  • рамщайн-
  • обвинение-
  • посегателство-
  • наркотици-
  • концерт

Фенка обвини фронтмена на Рамщайн, че я е дрогирал и се възползвал от нея

Немско издателство скъса с Тил Линдеман от Рамщайн заради обвиненията в посегателство - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското издателство Kiepenheuer & Witsch (KiWi) прекрати сътрудничеството си с фронтмена на група Rammstein Тил Линдеман след като той бе обвинен в това, че тайно е сложил наркотични вещества в питието на фенка, съобщава компанията в своя акаунт в Туитър, цитирана от в. Сега.

„От наша гледна точка Тил Линдеман е прескочил допустимите рамки в отношенията към жените. Затова решихме незабавно да прекратим сътрудничеството си с него, тъй като нашите отношения на доверие с автора бяха безвъзвратно разрушени“, казва се в съобщението. През 2013, 2015 и 2020 г. Kiepenheuer & Witsch бяха публикували три сборника с поезия на музиканта.

„С потрес проследихме публичните обвинения срещу Тил Линдеман… Нашето съчувствие и уважение е към засегнатите жени… Стана ни известно и за порно видео, в което Тил Линдеман възхвалява сексуалното насилие над жени и в което роля играе книгата In still night, издадена от Kiepenheuer & Witsch през 2013 г. Ние виждаме в това грубо нарушение на доверието и безразсъден акт срещу ценностите, които представляваме като издателство. Защитаваме свободата на изкуството с пълна убеденост. Чрез действията на Тил Линдеман, които унижават жените в гореспоменатото порно, и целенасоченото използване на книгата ни в порнографски контекст, разделението между „лирическия Аз“ и автора, което така твърдо защитавахме, се подрива от самия автор“, може да се прочете още в изявлението на Kiepenheuer & Witsch от Кьолн на 2 юни, подписано от издателката Керстин Глеба.

Oбвиненията към Тил Линдеман, че е добавял наркотични вещества към напитката на фенка, присъстваща на концерт на бандата, бяха оповестени за пръв път в края на май. Шелби Лин от Ирландия твърди, че музикантът е поканил нея и други момичета да пият текила в антракта на концерт на 22 май във Вилнюс, Литва. След това, по думите на предполагаемата жертва, Линдеман „реагирал бурно“ на нейния отказ да правят секс и излязъл отново на сцената, за да продължи концерта. Лин също така обяснява, че по време на втората част на шоуто не е била на себе си и си спомня малко за събитието. После била поканена на афтърпарти, по време на което ѝ станало лошо, започнала да повръща и се прибрала в хотела си, където впоследствие открила синини по тялото си. Шелби добавя, че същото се случило и с други момичета, присъствали на концерта и афтърпартито на групата. На следващия ден тя си направи тест за наркотици, който обаче се оказал отрицателен.

По-късно от група Rammstein отхвърлиха обвиненията. Самият Линдеман все още не ги е коментирал. „По отношение на разпространяваните в Интернет твърдения за Вилнюс можем да изключим възможността това да се е случило в нашата среда. Не ни е известно да има официални разследвания по този въпрос“, заявяват музикантите в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Х*й

    18 2 Отговор
    О да, тези, които са против либералната политика на запад им скалъпват разни мал0умни обвинения, като това или, че е изнасилил някоя, която е дошла през нощта в хотелската му стая по бельо и така се справят с всички противници на сатанистите. Тези неща ги виждаме навсякъде. Примери от холивуд и политиката колкото искаш.
  • 2 Сфсфсфсфсфсг

    19 1 Отговор
    Значи скромното ирландче се напило на свиня припадало по пода. Но музиканта и бил виновен. На всичкото отгоре била друсана ама теста бил отрицателен..... А тва издателство сериозно е преиграло. Тая краварска мода за изкарване на бързи и лесни пари не отмина ли бре - ME Too
  • 3 Механик

    9 0 Отговор
    Логиката във филмите на ужасите е :
    - Три часа след полунощ е. Тъкмо е време да се разходя до мазето без фенерче.
    Логиката в тия обвинения е подобна:
    - Три часа през нощта е. Тъкмо е време да отида чисто гола и надрусана в хотелската стая на м-р Хикс и да легна в леглото му. Сигурна съм, че той ще се обърне на другата страна и ще спи кротко.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бай Даньо

    2 1 Отговор
    Феминизма победи. Но това дойде с неочаквани последици за феминистките ( ми ту движение) . Миндилите се увъртат около 5% от мъжете грозни-хубави няма значение важно да са успели богати и известни , но те 5%-товите мъже само ги мандръсат и не се женят за НИКОЯ ... Известните и богати мъже се женят и правят деца чак като станат над 50 и дори имат деца над 70 .... а 70% от младите мъже прави-здрави са невидими няма жени за тях , но и поради тая причина губят интерес към жените ( има порно , хобита , спортове, купон с приятели) и когато биологичния часовник на жените затиктака ускорено над 30-те мъже няма, от 5-% -товите още по малко .... ха честито на феминистките!