Last news in Fakti

29 Юни, 2023 16:30 1 063 7

Кубински ритми с Роберто Фонсека ще се вихрят в Пловдив (ВИДЕО)

  • кубински ритми -
  • роберто фонсека -
  • пловдив -
  • buena vista social club -
  • лятно кино „орфей“-
  • варна-
  • софия-
  • концерт-
  • „нови български гласове“

Роберто Фонсека събира кубинска и българска народна музика в едно на 30 юни в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив. Шоуто ще започне в 21 часа

Кубински ритми  с Роберто Фонсека  ще се вихрят в Пловдив (ВИДЕО) - 1
Снимка: Buena Vista Social Club

Световноизвестния пианист на Buena Vista Social Club Роберто Фонсека пристига с хор „Нови български гласове“ на 30 юни в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив. Шоуто ще започне в 21 часа. Следващите концерти на кубинеца – виртуоз са във Варна и в София.

Роберто Фонсека стартира в началото на юни европейското си турне, което включва 8 държави.

Проектът му „Отвъд нотите“ ще бъде показан в Пловдив. Той избира хор „Нови български гласове“ защото напълно се доверява на диригента проф. Д-р Георги Петков.

„Българите имат наистина много труден музикален ритъм, а начина, по който използват гласовете си и хармонизацията е невероятен“, споделя кубинският музикант. „Сложността на кубинския ритъм е в специфичния т.н. „груув“, атмосферата, темпото, техните особености. Въпреки че нашия ритъм е прост за нас, той остава сложен за чужденците“, казва праеди старта на турнето си в България кубинският виртуоз Роберто Фонсека.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рок концерт мидалидаре

    0 0 Отговор
    пишете и за рок концерта във мидалидаре ве
  • 2 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Браво на човека и е прав българските гласове на народната музика всички ги харесват .Чувала съм елементи пеене и ммузика слято в много различни стилове хаус,техно,транс,диско,рап Метро Гимс направи страхотна колаборация с бг.хор пяха на откриването на наградите на радио Енерджи,S C H и до днес с бг.фолклор му е най доброто парче някой се чудят от къде идва тази музика намират я прекрасна заедно, чист фолклор не ми се нрави особенно.Лейди Гага преди няколко години също имаше концерт началото пак с бг.хор бях гледала по Нетфликс.Само че в България чалгата и копирането на чужди звуци изпяти от аматьори е по интересно,не да се съчетае нещо медернизирано с фолклор като мелодия .Респект и към кубинската музика харесва ми много, сигурна съм ще се получи нещо хубаво с нашите гласове.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хгйхбйкнйк

    0 0 Отговор
    Русия потвърждава, че пуска обезпечена със злато валута от БРИКС . Тази тема ще бъде включена в дневния ред на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка през август. Много други държави са кандидатствали за присъединяване към БРИКС. Дедоларизацията се ускорява. Това за което бяха съсипани страните на Садам и Кадафи от САЩ, Русия днес го прилага. Войната в Украйна е за хегемонията и долара на САЩ. Каквото и да ви приказват.
  • 5 ккухйклйклкл

    0 0 Отговор
    Изолацията на САЩ и ЕС, от останалия свят, ще придобият още по-големи размери през следващата година. След първи август Китай налага ограничения върху износа на галий, германий и всякакви техни химични съединения за страните от ЕС и САЩ. Тези елементи са незаменими за електронната индустрия, а Китай има практически монопол.
  • 6 йхгъиуухн

    0 0 Отговор
    Западът вече разсъждава за обявения златен стандарт в БРИКС . Беше вече потвърдено най-важното парично събитие след споразумението от Бретън Уудс преди 80 години: БРИКС и ШОС ще приемат златния стандарт за търговия. Това е повече от 50% от световния БВП по ППС и 64% от световното население. $,£,€ ще бъдат препечени, преди напълно да изгорят. 😁
    Всъщност много американски институции все още смятат, че "долара" е лидера на света, и това винаги ще бъде така. Даденост. Скоро реалността ще почука на всички врати и гледката няма да бъде приятна. Процесът вече е необратим! И ако загубим референдума за лева, губим още милиарди от пробитата си държава.
  • 7 Объркано Атлантиче

    0 0 Отговор
    1) Русия потвърждава, че пуска обезпечена със злато валута от БРИКС . Тази тема ще бъде )включена в дневния ред на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка през август. Много други държави са кандидатствали за присъединяване към БРИКС. Дедоларизацията се ускорява. Това за което бяха съсипани страните на Садам и Кадафи от САЩ, Русия днес го прилага. Войната в Украйна е за хегемонията и долара на САЩ. Каквото и да ви приказват.