Last news in Fakti

1 Юли, 2023 19:30 2 767 12

Гал Гадот - първата израелска актриса със звезда на Алеята на славата

  • звезда на алеята на славата-
  • гал гадот-
  • мишел йео-
  • чадуик боузман

Чадуик Боузман, Мишел Йео и Гал Гадот са сред избраните да получат звезди на холивудската Алея на славата през 2024 година

Гал Гадот - първата израелска актриса със звезда на Алеята на славата - 1
Снимка: EРА/БГНЕС

Актьорите Чадуик Боузман, Мишел Йео и Гал Гадот и певците Гуен Стефани, Тони Бракстън и Доктор Дре са сред избраните да получат звезди на прочутата Алея на славата в Холивуд през 2024 г., съобщи сайтът на сп. "Пийпъл", позовавайки се на Холивудската търговска камара, предава БТА.

Сред избраниците в категорията кино освен Чадуик Боузман ("Черната пантера"), който ще бъде почетен посмъртно, носителката на "Оскар" Мишел Йео ("Всичко навсякъде наведнъж") и изпълнителката на ролята на Жената-чудо Гал Гадот са също Крис Пайн, Крис Меледандри, Кристина Ричи, президентът на "Марвел" Кевин Фейги и Маги Джиленхол.

Представителите на звукозаписната индустрия, които ще получат звезди на холивудската Алея на славата, освен Гуен Стефани, Тони Бракстън и Андре "Доктор Дре" Йънг са Бранди Норууд, Чарлз Фокс, Дариус Рукър, "Деф лепард", Глен Балард и Сами Хагар.

Сред избраниците в категорията телевизия са Юджийн Леви, Кери Уошингтън и Марио Лопес.

Посмъртно със звезда на холивудската Алея на славата ще бъде почетен и легендарният ритъм енд блус певец Отис Рединг.

Сред избраниците са също актрисата Джейн Краковски, актьорът и бивша звезда на американския футбол от 60-те и 70-те години на миналия век Карл Уедърс, прочул се ролята на боксьора Аполо Крийд във филми от поредицата "Роки", и легендата на тениса Били Джийн Кинг.

Идеята за Алея на славата се заражда през 1953 г. Първата звезда е монтирана на тротоара на 15 август 1958 г. С нея е почетен актьорът Престън Фостър. Официалната церемония по откриването на Алеята на славата е на 23 ноември 1960 г. Към настоящия момент звездите на прочутата алея в Холивуд са над 2700.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    21 4 Отговор
    Да се благодари на Ротшилд, иначе щеше да получи звезда на алеата на циганйстан!
  • 2 Онзи

    24 4 Отговор
    Актьори, спортисти, музиканти - новите идоли на младите които им промиват мозъците с извратените ценности на Глобалистката шайка.
  • 3 гост

    16 0 Отговор
    То вече не е алея , а булевард или магистрала с 2700 адреса.
  • 4 ХАХАХА

    8 0 Отговор
    Все познати на българите актьори,не можем да откъснем очи от тях . Алеята на славата е малка за тях.! ХАХАХА .
  • 5 Алеята на сатанистите

    8 2 Отговор
    Само на слава не е тази убита улица, всеки послушен демократ без мнение може да има звезда там.
  • 6 Тошко

    15 0 Отговор
    А на мен ми се гади... от толкова либерастия
  • 7 дом

    15 1 Отговор
    Нищо особено като актриса. Натрапена с роли, които могат да бъдат изиграни от всяка жена на планетата, заради технологиите в тях. Хубава е, но нищо над средното ниво. Класически натрапена актриса.

    Коментиран от #9

  • 8 Перо

    9 0 Отговор
    Мел Гибсън знае как стават нещата и за кои са наградите!
  • 9 Пича с москвича

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "дом":

    Абсолютно вярно. Единствената причина тя да участва в тези роли е произхода и. Нищо повече. По същия начин получи и звезда на славата.
  • 10 Бравос

    12 0 Отговор
    Следващата звезда на славата ще получи някой от новата джендгенерация. Ако е с друг цвят на кожата или дръпнати очи ще бъде..... LOL ..... за там живущите.
  • 11 Хубави устенца

    0 1 Отговор
    Дали ще оставят червени пръстенчета на малкия?
  • 12 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    Трябва ли и бат Бойко да получи звезда и то ПЪРВАТА такава , в алеята на ПРОСТАЦИТЕ ? Няма кой да го бие по простащина , нали ? Би бил един наистина заслужил лауреат , с гордост носещ титлата ПРОСТАК N 1 !!!