Last news in Fakti

12 Юли, 2023 13:32 2 222 0

Рок спектакълът LED ZEPPELIN SYMPHONIC ще огласи Зала 1 на НДК

  • led zeppelin-
  • led zeppelin symphonic-
  • спектакъл-
  • симфония-
  • симфоничен спектакъл

Шоуто се завръща в България след последното си гостуване през 2022 г.

Грандиозният симфоничен рок спектакъл LED ZEPPELIN SYMPHONIC ще представи на 25 април 2024 г. най-великите хитове на Led Zeppelin с интересни, оригинални аранжименти, сред които Whole Lotta Love, Black Dog, Kashmir, Rock & Roll, Dazed & Confused и разбира се Stairway To Heaven.

Своеобразното музикално пътешествие събира елитни музиканти (5-членна рок група и трима соловокалисти) от лондонския Уест Енд, плюс пълната мощ на филхармоничен оркестър. На пулта отново ще е прочутият диригент Ричард Сидуел, работил с едни от най-големите имена на световната музикална сцена, като Сара Брайтман и много други. Най-ценното е, че шоуто е запазило и тримата си водещи вокалисти, всеки от които има и собствена кариера, и албуми, но е избрал още веднъж да отдаде почит на великаните Zeppelin. А това са:

Питър Елдридж (той вече ни изуми с пеенето си в шоуто Queen Symphonic), който е и фронтмен на прочутата далеч отвъд Обединеното кралство трибют група Hats Off To Led Zeppelin. Дългокосият, татуиран Елдридж е абсолютна рок звезда, но пее и на театрална сцена, а през 2013 г. бандата му печели конкурса UK National Tribute Awards и е единствената трибют група в Англия, спонсорирана от гиганта Marshall. Питър е супер експерт и тотално отдаден фен на музиката на Zeppelin, лично се познава с Плант и Пейдж, и наистина предлага на феновете магическо изживяване, което позволява да се докоснеш до музиката на Led Zeppelin по уникален начин.

Джеси Смит – невероятен рок вокалист и фронтмен, и като обхват, и като сценично излъчване, Джеси е от младата вълна таланти на изключително конкурентната лондонска сцена. Той бързо спечели признание и изгради име и собствена кариера (дебютният му албум излезе през 2022 г.), като има и впечатляващ списък от колаборации и колективни проекти. Изумителният му глас и присъствие блестят в шоута като Led Zeppelin Symphonic, The Classic Rock Show, в групите Thriller Live и Strictly Come Dancing. Джеси е излизал на огромни сцени като Wembley Arena, The London Palladium, Olympic Stadium Münich и много други. Да го видиш и чуеш на живо, изпълнявайки великите парчета на Led Zeppelin, е паметно изживяване за всеки истински рок фен.

Моли Мериът – дамата между двамата лъвове зад микрофона не отстъпва и крачка назад! Родена и израсла с света на големия рок, дъщеря на легендата Стив Мериът (Humble Pie, Small Faces), Моли още от 15-годишна пее в демозаписи на Oasis, поканена лично от Лиъм Галахър. Пяла е с имена като Рони Ууд, Марк Нопфлър, Джеф Бек, както и със самия Робърт Плант! Пее и в реюниъна на The Faces с Род Стюърт през 2015 г. Работи с Питър Фрамптън, дебютният ѝ албум „Truth Is A Wolf” влиза в Топ-10 на британската блус класация, а през 2022 г. излезе и вторият ѝ албум. Прочетете повече на: www.molliemarriott.com Наистина забележителна рок певица.

Това шоу е музикално откровение, което остава в сърцето, обещават организаторите на събитието.

Билети за Led Zeppelin Symphonic могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касата на Билетен център НДК и онлайн на www.sme.bilet.bg и www.tickets.ndk.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА