Last news in Fakti

23 Юли, 2023 11:47 1 267 8

Джон Малкович играе днес на варненска сцена

  • джон малкович-
  • варна-
  • театрален фестивал-
  • варненско лято

Ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Адска комедия: признания на един сериен убиец"

Джон Малкович играе днес на варненска сцена - 1
Снимкa: БГНЕС

След столицата, и Варна посреща световноизвестния актьор Джон Малкович. Днес, 23 юли, от 19.30 в зала 1 на Фестивалния конгресен център ще бъде представен музикално-театралният спектакъл "Адска комедия: признания на един сериен убиец". Той слага точката в 31-вото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" и е част от програмата му "Интермецо", съобщава segabg.com.

Звездата от "Опасни връзки" ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопранови изпълнителки Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижния виенски оркестър за класическа музика "Виенска академия". Автор и режисьор на пиесата, която разказва документалната история на австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, е Михаел Щурмингер. Малкович влиза в ролята на злодея с писателски талант, докато двете оперни певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук, Вивалди и други големи класически композитори, като се превъплъщават в жените в неговия живот.

Продажбата на билети започна още в средата на април. Предстоящото участие на американския актьор с хърватски корени на "Варненско лято" бе анонсирано по време на първия му гастрол у нас: в Народния театър с постановката "В самотата на памуковите полета" през февруари, когато цените на билетите от 350 и 400 лева предизвикаха сътресения сред театралната общност и ценителите. Билетите за "Адска комедия" са с далеч по-скромни цени - от 45 до 75 лева.

По време на спектакъла ще има субтитри на български език. Той не се препоръчва за лица под 16 години, подчертаха организаторите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малк Джонкович

    0 1 Отговор
    Кон Еър!
  • 2 Ууу

    0 3 Отговор
    варна не е одеса
  • 3 Перо

    3 1 Отговор
    Парвенюшката джендърия ще плати 500 лв., да преспи в салона!
  • 4 ема

    1 1 Отговор
    ВЕЛИК!
  • 5 Еее

    1 0 Отговор
    Много важно
  • 6 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор
    Колко струва билета ? Щото , ако под 400-500 , няма да смисъл да се ходи !
  • 7 воденМАДАГАВУР

    1 0 Отговор
    Много бих се накефил , ако видим бат Бойко на представлението ! Ама казват , че там не пускали хора с преводачи ! А и изкуството май не му е първата любов . Друго си е да бие дузпи в мачове на Тигрите или да лющи мис Бикини ! Нали ?
  • 8 ЖлъченМЕХУР

    1 0 Отговор
    Айдееее , всички сноби , напред към пиесата на чичо Джон !