Last news in Fakti

28 Юли, 2023 08:56 1 095 14

Георги Господинов ще води майсторски клас

  • георги господинов-
  • майсторски клас

По творческо писане

Георги Господинов ще води майсторски клас - 1
Снимкa: БГНЕС

Писателят и носител на тазгодишната международна награда "Букър" Георги Господинов ще води майсторски клас по творческо писане в рамките на литературната програма на 39-ото издание на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол (28 август - 5 септември), съобщават организаторите.

Участниците в майсторския клас ще имат възможност да обменят опит с автора на "Времеубежище" в тридневен интензивен клас, който ще се проведе от 1 до 3 септември в Художествената галерия в Стария град на Созопол.

Младите творци ще получат диплом за завършен майсторски клас по творческо писане, а на 3 септември ще представят създадените по време на класа творби пред публика. След това гостите на фестивала ще имат възможност да се срещнат с Господинов, чиито книги са преведени на над 30 езика, в двора на Художествената галерия при вход свободен.

Литературната програма на фестивала тази година ще предложи на 2 септември и среща с носителката на Нобелова награда за литература от 2015 г. – Светлана Алексиевич. Тя ще проведе разговор с Марияна Кацарова, специален докладчик на ООН по правата на човека.

Освен литература, в програмата на фестивала са включени и множество културни събития с участието на имена от българските театър, музика и кино. За почитателите на театъра в програмата са включени постановки на Народен театър „Иван Вазов“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Драматичен театър - Пловдив и други.

На сцената на амфитеатър "Аполония" празниците на изкуствата ще бъдат открити с гала концерт на оркестъра, солистите и балета на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. В програмата са още рок групите "Сигнал", Б.Т.Р. и "Фондацията", поп изпълнителките Михаела Маринова и Мария Илиева, както и триото на Васил Спасов и джаз секстет с музиката на Йосиф Цанков.

Ще има и филмови прожекции в лятното кино, като в афиша са „Шекспир като улично куче“ с режисьор Валери Йорданов, „Анна“ на Боримир Илков и "добрият шофьор" на Тонислав Христов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще му помага ли

    18 1 Отговор
    преводачката
  • 2 Абе

    22 1 Отговор
    Не знам но има нещо налудничево в погледа му, дано не е педофил

    Коментиран от #9

  • 3 Що ли...?!

    20 0 Отговор
    Тоя много ми прилича на украинският Кулеба...

    Коментиран от #8

  • 4 Сандо

    18 0 Отговор
    Та това си е истински вещерски шабаш.Не разваляйте душите на младите графомани.
  • 5 Мнение

    18 0 Отговор
    Той първо моля,нека себе си научи на творческо писане,пък тогава да учи другите!
  • 6 Ахааа

    18 0 Отговор
    Ще пълни главиците на младите с пропаганда на определени политически възгледи. Ще им внушава колко е хубаво да забравят миналото ни, ще изопачава историята и ще агитира за глобализация. Разбира се всичко това със средствата на художествената измислица , на метафорите и други изразни средства. И естествено ще активира внимание към цинични сценки, ,,уаууу" събития, психоексцентрични теми и т.н. Точно по господиновски и букърски критерии. Честито на участниците, успех и благополучие , финансов просперитет на организаторите !
  • 7 Па съм я бе

    15 0 Отговор
    Ще създаваме чуждопоклонници,а? Нема,бате,нема.Ора нема-те не могат да пишат бе!
  • 8 По акъл ли?

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Що ли...?!":

    Тояепомияр,бе!За пари го прави!
  • 9 Не е,обикновен хомо е

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Обикновенпедераст!
  • 10 Да наистина

    11 0 Отговор
    Нагаждач ! Представяте ли си наглостта, че бил изпуснал Нобелова награда , защото ,,прочутата " Здравка Евтимова била закъсняла да го представи. И започна сравнението му с автори като П. Славейков, И. Вазов, Радичков, А. Дончев ...,които били номинирани някога , но не били удостоени. Наш ГГ , язък, щеше да грабне награда , ама ...ДРУГ ПЪТ !

    Коментиран от #11

  • 11 Мнение

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да наистина":

    Приветствам този коментар! Не само нагаждач,но и комюктурен на всичкото отгоре!
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    2 0 Отговор
    Майсторски клас !!! Брей , голяма работа е станал човека ! И това само заради наградата ли ? Що не водеше такъв клак и преди приза ?
  • 13 Двуок ЦИКЛОП

    2 0 Отговор
    Както е тръгнало , скоро и Бойко ще вземе награда ! Стига само да напише нещо ! А ако пък това нещо е разказ за мис Бикини и къщата в Барселона или за чекмеджетата и Мата Хари , вече на 100 % ще бъде много четен , любопитен и награждаван !
  • 14 ЧИТАТЕЛ

    2 0 Отговор
    ХИТЪР И БЕЗДАРЕН ПСЕВДОМОДЕРНИСТ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЧЕТЕ, СКУЧЕН И БЕЗСМИСЛЕН С ПРЕТЕНЦИИ Е ТОЗИ ГЕОРГИ ГОСПОДИНОВ - САМ СЕ ПРЕДЛАГА, А ПИШЕ ГЛУПОСТИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЧЕТАТ