Last news in Fakti

2 Август, 2023 10:50 967 1

Четири хиляди зрители посетиха „Опера в парка“

  • „опера в парка“-
  • зрители-
  • деца-
  • концерт-
  • софийската опера-
  • столична община-
  • йорданка фандъкова

От 1 октомври е „Денят на музиката“ в залите на Софийската опера с новите предложения за сезон 23/24 г. „Опера в парка“ се осъществяват с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2023 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова

Четири хиляди зрители посетиха  „Опера в парка“ - 1
Снимка: Софийската опера и балет

Четири хиляди зрители посетиха „Опера в парка“ - първият от четирите летни фестивала на Софийската опера и балет

Фестивалът започна на 24 юни и завърши на 30 юли. И тази година в парка на Военната академия сцената беше предоставена за детските постановки. В програмата бяха включени осем продукции – Концерти за бебоци, „Вълшебната флейта“, „Трите прасенца“, „Изгубената принцеса“, „Вълкът и седемте козлета“, „Мечо Пух“, „Червената шапчица“ и „Шегобишко на острова на чудесата“. Бяха показани общо осемнадесет представления, посетени от четири хиляди деца и родители. Диригенти бяха Стефан Недялков, Жорж Димитров и Игор Богданов.



Юлия Кръстева режисьор „Младежка програма“:


Програмата започна през 2010 г. с продукцията на „Лакме“ за 17 септември – Денят на София съвместно партньорство със Столична община, Военна Академия и Софийска опера. На следващата година започнахме с детски, оперни и балетни спектакли в началото на лятото. От 2018 г. в „Опера в парка“ остана само детската програма, а от 2020 г. оперните и балетните спектакли се преляха във фестивала „Музи на водата“ на езерото Панчарево.


Винаги се стремим да подготвяме за откритата сцена по едно ново заглавие. Тази година това беше адаптацията на „Вълкът и седемте козлета“. През 2020 и концертите за бебоци излязоха на открито – най-младата ни публика също се приобщи към откритите пространства.
Още от първата година при неблагоприятни метеорологични услови Военна академия предоставя тържествената зала за нашите спектакли. Публиката е много нетърпелива и пристига в парка дори час преди спектакъла. Мястото е малък оазис в големия град.“

От 1 октомври е „Денят на музиката“ в залите на Софийската опера с новите предложения за сезон 23/24 г.
„Опера в парка“ се осъществяват с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития 2023 и под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Похвално