Last news in Fakti

23 Август, 2023 12:43 1 481 0

Отново Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август

  • банско-
  • фест-
  • таласъмче-
  • опера

Има програма и за малките зрители

Отново Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август - 1

Още едно интересно събитие ще попълни лятната културната програма на община Банско. На 25 и 26 август почитателите на класическите изкуства, туристите и гостите на планински курорт ще могат да се насладят под открито небе на площад “Никола Вапцаров” на популярни произведения от репертоара на Държавната опера Варна на двудневния фестивал “Банско Опера Фест”.

Отново Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август

Организаторите на фестивала, който вече става традиционен – Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик, са осигурили безплатен достъп до спектаклите. На 25 август (петък), от 20:30 часа, ще бъде представено едно от най-популярните произведения на италианския композитор Джоакино Росини – комедийната опера „Сeвилският бръснар“.

В събота, на 26 август, в същия час – 20.30, ще бъде показан мюзикълът “Бодигард” с експресивна сценография и оригинална оркестрация на хитове на Уитни Хюстън. Преди това, в 10.30 часа, за децата ще бъде представен спектакълът „Трите феи и спящата красавица“ на детската вокално-театрална група “Талсъмче”.

 

Младите певци имат богат репертоар, издали са пет албума. Участвали са в редица проекти, мюзикъли, като един от тях – „Денят на прошката”, се игра няколко сезона в Младежкия театър в София.

Създадена през 1992 година, формацията „Таласъмче” има първи награди на международни фестивали в Италия, Дания и България.

 

Източник: bezgranitsi.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА