Last news in Fakti

31 Август, 2023 08:25 1 446 4

Духът на столицата, уловен с камерата на Иван Шишев

  • иван шишев-
  • проект-
  • софия-
  • камера

Излиза от печат фотографският проект „Етюд-и-те на София: 24 часа в града"

Духът на столицата, уловен с камерата на Иван Шишев - 1

На 1 септември 2023 г. излиза от печат фотографският проект на Иван Шишиев „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“ събрал в себе си забележителни кадри и впечатляващи истории от столицата. Изданието има вид на луксозен албум с твърди корици и несъмнено ще зарадва столичани.

Какво са 24 часа в големия град? Как времето и пространството се пречупват под звуците на трамваите и тишината на спрелите часовници? Защо нишките на вековете са се оплели в малките улици на столицата и къде има опасност да пропаднеш хилядолетия назад?В рамките на 200 страници читателят е едновременно наблюдател и главен участник в един софийски ден.

Този път фотографът на „Етюд-и-те на София“ се насочва към тези въпроси и към това да покаже как се изживява едно денонощие в града. А времето в София тече по свои собствени правила. И за да го уловиш истински във фотография, трябва да ги познаваш.

Тик-так…

Иван Шишев (р. 1991 г.) е фотограф, публицист, пътешественик и библиотекар. Автор е на най-големия проект за фотография в България „Етюд-и-те на София“, последван от над 340 000 души в социалните мрежи, който управлява заедно с видеографа Екатерина Калугина.

През 2020 г. е отличен с грамота на Столична община за принос в развитието на културата в София. „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“ е третата му книга.

Замислен през 2015 г. и първоначално оформен като фейсбук албум, проектът „Етюд-и-те на София“ постепенно се разраства и се превръща в изящен фотографски албум, в който се крият и малки късчета истории за духа на столицата – такава, каквато я вижда и усеща фотографът Иван Шишиев. От върховете на Витоша до най-живописните улици на центъра на града, от влюбените на града до трамвайните му релси…

Изданието излиза с предговор от Георги Господинов, а корицата и оформлението са дело на Стефан Касъров.

Успоредно с излизането на книгата „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“ Иван Шишиев ще представи и изложба на прощад „Славейков“. Тя може да бъде видяна между 5-и и 30-и септември, а в деня на София, 17-и септември, любителите на фотографията, литературата и техните проявления през обектива на Иван ще могат да се срещнат с автора на място в 11:00 ч.

Проектът „Етюд-и-те на София: 24 часа“ се реализира от ИК „Колибри“ в сътрудничество с „АртАкция“ и „Етюд-и-те на София“. Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 1 Отговор
    След 17 год в ЕС и десетки млрд еврака евросубсидия, София все повече прилича на западнал руски едномилионик от сорта на Самара и Саратов.
  • 2 Плагиат

    1 0 Отговор
    Приличана замъка на Дисни!Нещо за авторски права?!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    Защо в колажа го няма МОЧА ?
  • 4 фото

    0 0 Отговор
    А на Каспичан,Полски тръмбеш,кога ще снимате,а?