Last news in Fakti

14 Септември, 2023 11:58 2 088 3

Итън Хоук представи новия си филм с дъщеря си Мая Хоук в главната роля (ВИДЕО)

  • мая хоук-
  • итън хоук-
  • биографичен филм-
  • фланъри о'конър

Мая Хоук играе ролята на писателката Фланъри О'Конър в "Wildcat"

Итън Хоук представи новия си филм с дъщеря си Мая Хоук в главната роля (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Итън Хоук влиза в ролята на режисьор, за да се потапи в творчеството на покойната американска писателка Фланъри О'Конър за новия си филм "Wildcat". Той разказва нейната история по начин, който да помогне на зрителя да разбере светогледа ѝ на бяла католичка в сегрегирания американски юг, предаде Ройтерс.

Фланъри О'Конър (1925 - 1964) е уважавана представителка на стила южняшка готика. И все пак почти 60 години след преждевременната ѝ смърт от лупус, нейните лични писма и схващания за расите предизвикват неодобрение заради предразсъдъците ѝ, пише БТА.

Във "Wildcat" Хоук използва думи на писателката, за да разкаже нейната история. Той и дъщеря му Мая Хоук, звездата на филма, искат да покажат способността на О'Конър да пресъздаде човешкото състояние в проза.

"Използвах собствените ѝ думи, не се опитах да я защитя", каза Итън Хоук. "Използвах написаното от нея, за да разкажа историята".

Фланъри О'Конър има няколко литературни награди и все пак личните ѝ писма показват жена, която по собствените си думи е "сегрегационист по предпочитание".

Филмът има за цел да разкаже историите на О'Конър, но не е биографичен, каза Мая Хоук, която играе О'Конър, както и героини от нейното творчество. "Харесвах я още от малка, защото тя беше първият известен автор, за когото бях чувала да се мрази."

Лора Лини, която играе майката на Фланъри О'Конър във филма, каза, че ще е едностранчиво да се пренебрегват постиженията ѝ като писателка и тя да бъде запомнена само с възгледите си, с които самата тя се бори.

"Тя навлиза също във всичко, което не е правилно у хората като човешки същества и не се страхува от неудобни ситуации", добави Лора Лини.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 холивууд обеднява

    4 0 Отговор
    откъм пари , но използва идеи от бг , филми с роднини . Няма да счупи рекордите, но нищо . каквито са хубавци , ще ги гледаме .
  • 2 лют пипер

    3 1 Отговор
    Тати уредил щерка си. Пак връзки,майна,връзкииии!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.