Last news in Fakti

20 Септември, 2023 14:00 1 409 0

Танцовият спектакъл “НИНА” вдигна на крака Рига,Талин и Вилнюс (ВИДЕО)

  • шоу-спектакъл-
  • “нина” -
  • рига-
  • талин -
  • вилнюс-
  • турне-
  • гастроли-
  • литва-
  • латвия -
  • естония-
  • prjct360 -
  • виктория гармашевская

Поредното грандиозно турне на Българската танцова компания PRJCT360 се увенча със заслужен успех в Литва, Латвия и Естония. А танцьорите от PRJCT 360 бяха горди да представят българското съвременно танцово изкуство в най-добрата му светлина

Танцовият спектакъл “НИНА” вдигна на крака Рига,Талин и Вилнюс (ВИДЕО) - 1
Снимка: PRJCT360

Българската танцова компания PRJCT360 с гордост представи шоу-спектакъла “НИНА” извън пределите на България. Танцовият състав се отправи към поредното си международно турне и зарадва публиката в три прибалтийски държави - Литва, Латвия и Естония.

Турнето започна от Рига, Латвия в зала VEF Kulturas Pils, продължи в Талин, Естония в зала ALEXELA Kontserdimaja и завърши във Вилнус, Литва в COMPENSA Kocertu Sale.



Зрителите бяха очаровани от хореографията, сценографията, сюжетната линия и цялостната концепция на шоуто, изпращайки трупата с бурни аплодисменти на крака. Артистите от своя страна гордо носиха името на “българската танцова компания” – изречение, което се изписваше на голям лед екран в края на всеки спектакъл на танцовата трупа.

Поредното грандиозно турне на Българската танцова компания PRJCT360 се увенча със заслужен успех в Литва, Латвия и Естония. А танцьорите от PRJCT 360 бяха горди да представят българското съвременно танцово изкуство в най-добрата му светлина !

Какво представлява танцовият спектакъл „НИНА“ ?

Танцовият спектакъл на PRJCT360 “НИНА” е една завладяваща история за обикновено момиче, поставено пред избора - да продължи да играе по правилата и да посрещне предизвикателствата и спънките, пред които животът я изправя или да отмъсти на съдбата и да вземе всичко в ръцете си на всяка цена. Любов, ревност, престъпление, покаяние. Всичко това и още много изненади са закодирани в шоу - спектакълът “НИНА”.

Зрителите остават пленени от неочаквани сюжетни обрати, детективски разследвания, любовни истории и ослепителни картини на холивудски живот. Спектакълът пренася публиката в бляскавата атмосфера на Бродуейско кабаре с присъщите му елементи на разкошни костюми, феноменална музикална селекция и стилни танцови изпълнения.


Техническата част е дело на Сергей Колцов, разработвал спектаклите на едни от най-именитите руски звезди. За да се пренесем в бляскавата епоха, още позната като “Джазовата Ера” напълно, костюмите за спектакъла са авторски и са дело на Никола Флоридов. С иновативния си творчески подход, той съумява да създаде мост между декадентската атмосфера на “Великият Гетсби” и съвременните течения в модата.


Спектакълът “НИНА” на PRJCT 360 е най-мащабното танцово шоу, което някога е правено в България! Това зрелище е истински пир за сетивата, което държи аудиторията в напрежение от първата минута и до самия край!


Танцовият спектакъл “НИНА” е мащабно и изключително впечатляващо шоу във всеки един аспект. Благодарение на усилията на международен екип от професионалисти е изградена двуетажна сцена с вътрешни лабиринти, облицована с големи лед екрани, транслиращи специално изработеното съдържание. Всички картини, които зрителите наблюдават са толкова реалистични, че в един момент може да ги повее смразяващ вятър от килията на затвор, а в последващ момент ще се почувстват като гости на най-шумната сватба или ще се окажат в уютните стени на изискано кабаре. Хореографията е дело на Васил Золумов, Симона Георгиева, Росица Терзийска. Създател на компанията е Виктория Гармашевская.

Автор: Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА