Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 19:28 1 505 3

Майкъл Кейн официално обяви, че се пенсионира от киното

  • майкъл кейн-
  • пенсионер-
  • пенсиониране-
  • кино-
  • актьор

90-годишната легенда повече няма да се снима след излизането на новия си филм

Майкъл Кейн официално обяви, че се пенсионира от киното - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският актьор и носител на две награди "Оскар" Майкъл Кейн обяви, че се пенсионира на 90-годишна възраст, съобщиха BBC, Ройтерс и ДПА.

"Все казвам, че ще се пенсионирам. Ето, сега се пенсионирам", каза Кейн пред радио Би Би Си в интервю, излъчено днес. "Прецених, че снимах главна роля във филм и получих изключителни отзиви...Какво друго бих могъл да направя, което да е повече от това?".

Кейн играе главна роля в "The Great Escaper" заедно с Гленда Джаксън, която почина през юни тази година, скоро след като приключи снимките за продукцията. Филмът е по действителни събития и описва историята на ветерана от Втората световна война Бърни Джордан, който бяга от дом за възрастни хора, за да участва в честванията на годишнина от десанта в Нормандия във Франция.

"Единствените роли, които мога да изпълнявам вече, са на 90-годишни мъже. Или на 85-годишни", пошегува се Кейн пред Би Би Си. Той добави, че това няма да бъдат водещи роли, които се поверяват на красиви млади момчета и момичета и затова решил, че може и да се откаже.

Майкъл Кейн бе отличен с награда "Оскар" за актьор в поддържаща роля за "Хана и нейните сестри" (1986 г.) и за "Правилата на дома" (1999 г.).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ломския

    11 0 Отговор
    На 90г.Дай Висш Разум на всеки по толкова години за размисъл......................
  • 2 Исторически парк

    7 2 Отговор
    Писнало му е от холивудските джендъри..
  • 3 Пилотът Гошу

    1 0 Отговор
    Значи следващият Батман ще трябва сам да си прави чай.