Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 14:58 857 0

Откриха специална изложба за кучета в мексикански музей (СНИМКИ)

  • кучета-
  • изкуство-
  • музей-
  • картини-
  • експонати-
  • достъпно за домашни любимци-
  • домашни любимци

На иновативната изложба ще могат да се насладят както стопаните, така и домашните им любимци

Откриха специална изложба за кучета в мексикански музей (СНИМКИ) - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС/ EPA

Кучетата и специалната им връзка с хората са вдъхновявали художниците още от зората на човечеството и изкуството. Доказателство за това могат да бъдат още пещерните рисунки, изобразяващи хората и техните животни, ловни сцени и пр.

Сега музеят „Тамайо“ в столицата Мексико е подготвил изложба на произведения на съвременното изкуство, които са предназначени както за хората, така и за техните космати приятели, съобщава Ройтерс.

Кураторката Лоренца Ерасти обясни, че изложбата е селекция от творби от колекцията на музея и е създадена така че да позволява на кучетата и собствениците им да могат да се запознаят с творбите заедно, пише БТА.

„Разбирането на изложбата се основава на емоциите“, каза тя и добави: „Привързаността, която съществува между собственик и неговото куче, е винаги налице и затова ние ѝ предоставяме изложбено пространство“.

Втората изложба #ArteyPerros, или „Изкуство и кучета“ включва творби на Харис Епаминонда, Макс Ернст, Матиас Гьориц, Пиер Юиг, Дан Воу и Марио Гарсия Торес, както и стихотворение от Луис Фелипе Фабре.

Мила Коен, ученичка от шести клас, която посети изложбата, сподели, че оценява идеята да дойде с кучето си Сакура. „Обичам да водя кучето си навсякъде“, каза тя пред творба на Макс Ернст. Други се съгласиха и пожелаха повече такива преживявания, които да споделят с домашните си любимци.

„Би било невероятно, ако имаше повече такива пространства с изкуство, където да можем да прекарваме време с кучетата си“, каза Ману Ечеверия, фотограф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА