Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 09:37 905 1

90 години от рождението на Евтим Евтимов ще отбележат в БАН

  • евтим евтимов-
  • годишнина-
  • рождение-
  • бан

Събитието ще е на 2 ноември

90 години от рождението на Евтим Евтимов ще отбележат в БАН - 1
Снимкa: БГНЕС

Паметна вечер по повод 90 години от рождението на поета Евтим Евтимов ще се състои в Българската академия на науките (БАН). Това съобщават от издателство „Захарий Стоянов“, които са организатори съвместно с БАН и Съюза на българските писатели (СБП).

Събитието ще е на 2 ноември. Честването е в рамките на 110-ата годишнина от създаването на Съюза на българските писатели.

Евтим Евтимов е роден на 28 октомври 1933 в Петрич. Завършва Института за начални учители в родния си град през 1952 г. Автор е на повече от 40 книги, сред които „Нощи“, „Човекът“, „Горчиво вино“, „Орлови кръгове“, „Застава, в оръжие“, „Цвят от кестен“ и др.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Поклон