Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 14:45 1 777 10

Йорданка Христова на 80: Публиката е моето семейство завинаги

  • йорданка христова-
  • юбилей-
  • концерт-
  • ндк

В зала 1 на НДК иконата на българската музикална отбеляза двоен юбилей – 60 години на сцената и 80 лични

Вие сте моето семейство завинаги. С тези думи Йорданка Христова се обърна към публиката в края на спектакъла „Завинаги“, на 21 ноември вечерта. В зала 1 на НДК популярната изпълнителка отбеляза двоен юбилей – 60 години на сцената и 80 лични.

В концерта, продължил повече от два часа, певицата редуваше музикални изпълнения и шеги. В началото излезе сама, без група, пеейки „Не мога да ви кажа „Сбогом“. Обичам ви!“. След това, в танго ритъм, разказа биографията си - за първите си стъпки на сцената, за турнетата, фестивалите и любовта на публиката.

Нямате представа какво щастие е за мен да сте тук днес, на този празничен ден - денят на християнското семейство. Всъщност, вие сте моето музикално семейство! Благодаря ви, прекланям се пред вас!“, каза тя на публиката си. После зазвучаха няколко песни от новия ѝ албум „Обич разпиляна“.

Певицата обясни, че прави концерта си в деня на християнското семейство, а всеки има някого, който вече не е сред нас. В знак на почит към починалите близки, тя изпя песен по стихотворението „Прощално“ на Никола Вапцаров.

Втората част на концерта бе с някои от най-популярните песни на Йорданка Христова, сред които „Делфините“, „Тежък характер“, „Не съжалявам“, „Песен моя, обич моя“, „Ще продължавам да пея“.

„Аз много обичам да правя дуети. Но от всичките ми дуетни половинки само Тони Стораро е жив. Той обаче има участие“, каза Йорданка Христова. Публиката обаче аплодира дует с Васил Найденов – първо на песента „Адаптация“, а след това на друга песен, която двамата заедно са пяли в Куба.

Ще се изфукам: Пея на 18 езика“, каза още Йорданка Христова, цитирана от БТА. Същата вечер тя пя на френски, английски, испански.

Преди 30 години нарекох концерта си „Ще продължавам да пея“. После „....И продължавам да пея“. Петилетка по-късно направихме в НДК „Животът е Куба(в)“. Следващата петилетка беше „Влюбена в живота“. Миналата беше „Моят път - любов“. И какво ми остана? „Завинаги“. Речникът ми се изчерпа, каза тя с чувство за хумор.

Тони Димитрова, братята Благовест и Светослав Аргирови, Михаил и Кристина Белчеви, Драгомир Драганов бяха сред присъстващите изпълнители в публиката. Когато Георги Христов ѝ поднесе цветя, Йорданка Христова каза: „Синът ми!“ - и обясни, че тъй като са с една фамилия, той я наричал „маме“. Освен многобройните букети от почитатели и колеги, Йорданка Христова получи цветя от министъра на културата Кръстю Кръстев, БТА, Българското национално радио (БНР).


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 6 Отговор
    Фидело и показа петело а

    Коментиран от #10

  • 2 Чорбара

    1 6 Отговор
    На 85 е .
  • 3 Соваж бейби

    11 0 Отговор
    Да е жива и здрава ,пее си жената има талант гледам и добре се облича за годините си не както баба Лили / гащите с дантела и ...стил тротоар.../която знае само български и е доста по слаба певица от много други за които не пишете,грехота .

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хъхъ

    5 0 Отговор
    Да е жива и здрава, не е високомерна като Лили Иванова, а и според мен в момента пее по-добре от нея.
  • 10 лъжа

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Това са комунистически митове и легенди. Ходил съм няколко пъти в Хавана, говоря испански и съм споменавал многократно името Йорданка Христова, но на кубинцит не им говори нищо.