Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 10:56 1 226 12

Изрязали критики към Тръмп от речта на Робърт де Ниро на наградите "Готам"

  • критики-
  • доналд тръмп-
  • робърт де ниро-
  • награди-
  • готъм

Актьорът се оплака на сцената, че речта му е променена без неговото знание

Изрязали критики към Тръмп от речта на Робърт де Ниро на наградите "Готам" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Актьорът Робърт де Ниро се оплака, че речта, която е подготвил за церемонията на годишните награди за независимо кино „Готам“, е била редактирана без да бъде предупреден. От речта му били премахнати критични реплики за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, предава epicenter.bg.

Първоначално актьорът изглеждаше объркан, докато четеше от аутокю на сцената на наградите в Ню Йорк. След това кино звездата се обърна към публиката и заяви: "Началото на речта ми беше редактирано, изрязано. Не знаех за това."

След неуспешен опит да превърти текста, той потърси оригинала на речта в телефона си и прочете своята недокосната версия.

Актьорът, който е известен с пламенната си реторика срещу Тръмп, след това разшири темата върху „постистинското общество“ в Америка, и упрекна Холивуд - по-специално Джон Уейн, за злепоставянето на индианците в по-ранните американски филми.

Робърт де Ниро е един от продуцентите на „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе - епичен разказ за племето Осейдж в щата Оклахома, чийто членове мистериозно умират.

„Бившият президент ни излъга повече от 30 000 пъти по време на четирите си години на поста и продължава да поддържа темпото с настоящата си кампания за отмъщение. С всичките си лъжи той не може да скрие душата си. Той напада слабите, унищожава даровете на природата и показва неуважението си, например, като използва Покахонтас като обида“, коментира Де Ниро.

Актьорът не си спести и критиките към компанията „Епъл“, която е продуцент на „Убийците на цветната луна“, за това, че е променила речта му.

„Затова ще кажа тези неща на „Епъл“ и ще им благодаря. „Готам“. Бла-бла-бла-бла... Но всъщност изобщо не ми се иска да им благодаря за това, което са сторили. Как смеят да го направят?“, възмути се де Ниро.

Наградите Готам

Събитието в Ню Йорк все пак беше голяма вечер за „Убийците на цветната луна“ на Мартин Скорсезе, въпреки че режисьорът изненадващо не се появи на церемонията. Лили Гладстон, която партнира във филма на Леонардо ди Каприо, спечели наградата за най-добра главна роля - макар и за друго филмово участие. Тя беше отличена за ролята си във филма „Непознатата страна“, в който играе ролята на жена, тръгнала на пътешествие из Средния Запад.

Наградата за най-добър международен филм спечели съдебната драма на Жустин Трие „Анатомия на едно падение“, който по-рано бе отличен и със „Златна палма“. Филмът на Трие спечели и наградата за най-добър сценарий.

Тази година регламентът на наградите „Готам“ премахна ограничението за бюджет до 35 млн. долара за номинираните, но много високобюджетни филми все пак предпочетоха да не се представят. Продължилата с месеци стачка на Гилдията на актьорите означава, че сезонът на наградите започна по-бавно, но един от първите въпроси е дали нещо може да съперничи на диаметрално противоположните летни сензации „Барби“ и „Опенхаймер“.

Грета Геруиг и Марго Роби от „Барби“ бяха сред носителите на многобройни почетни награди на церемонията за "Готам".

За най-добра поддържаща роля беше отличен Чарлз Мелтън от филма на Тод Хайнс „Май, декември“ (May December). Той играе млад баща, който започва връзката със съпругата си (Джулиан Мур), докато е непълнолетен.

Ей Ви Рокуел, чийто дебют - „Хиляда и един“ спечели голямата награда на журито на "Сънданс", грабна приза за режисьорски пробив. Тя отбеляза, че всички нейни номинирани колеги са жени. „Борбата е само да стигнеш дотук“, коментира тя.

За най-добър документален филм бе отличен тунизийският филм „Четири дъщери“ на Каутер Бен Хания - истинска история за тунизийка с две дъщери, която се радикализира. Филмът разказва за тяхното изчезване.

В телевизионните категории сериалът Beef на „Нетфликс“ със Стивън Ян и Али Уонг в ролята на двойка, влязла във вражда след проява на агресия на пътя, спечели както за пробив при сериал под 40 минути, така и за изпълнението на Уонг.

Изобилните почетни награди гарантираха, че на церемонията по връчването на „Готам“ ще се появят звезди. Такива бяха връчени на Брадли Купър, режисьор, звезда и съсценарист на „Маестро“, Бен Афлек, режисьор и съавтор на „Въздушния“ (приза от негово име получи сценаристът Алекс Конвъри) и Майкъл Ман, режисьор на „Ферари“.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макробиолог

    16 3 Отговор
    Млада жена,големи имоти тоест големи сметки,а годинките тежат....тъжно е да гледаш бивш голям актьор как прави плонжове като клоун.

    Коментиран от #10

  • 2 Бай дан

    19 3 Отговор
    Де Ниро и Пачино, от големи актьори се превърнаха в посмещище! Жалко.
  • 3 астробой

    14 2 Отговор
    Вместо да си лежи на славата,тръгнал да плюе и критикува.Да свиква,света е друг, ако си мисли че на някой му дреме за днешния Холивуд и тъпотиите които произвежда в напоследък, много се е заблудил.
  • 4 От Село

    2 12 Отговор
    Абе другари Де Ниро е институция филмите му ще се гледат и след 300 години както се играят на сцената сега пиесите на Шекспир..Молиер и тн
    Света щели да променят аве Другари аве недейте бре

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "От Село":

    Така като гледам,филмите му от младини със силните роли не се излъчват никъде и никой не гори от желание да ги гледа. У ваше село може.Ако въобще имате село след 300 години .За твое сведение и Шекспир вече не се играе, а младите даже не знаят кой е.

    Коментиран от #6

  • 6 От Село

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Стига бе мой
    Е вярно не е като трета рота

    Коментиран от #8

  • 7 Един актьор

    8 1 Отговор
    трябва да си гледа сцената,а не да се занимава с политика! Холивудски артисти не веднъж са се изказвали против Тръмп,но той се оказа по добрия президент в сравнение с деменцията! Ако Тръмп спечели изборите ,ще съдят Байдън за разпалването на войната в Украйна,заради лични корпоративни интереси там!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Даньо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Макробиолог":

    Българското простолюдие цял живот гледате де Ниро и го величаете и чак накрая с изненада разбирате че нищо не сте разбрали нали!?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.