Last news in Fakti

4 Декември, 2023 12:58 2 366 10

"KISS" сложиха край на турнетата си, дигитални аватари вече ще ги заместват на сцената (ВИДЕО)

  • kiss-
  • дигитални аватари-
  • виртуални аватари-
  • концерт-
  • аватар-
  • турне

Новата технология ще позволи концертите на KISS да продължат и без членовете на бандата да са там, както и да се провеждат на няколко места едновременно

"KISS" сложиха край на турнетата си, дигитални аватари вече ще ги заместват на сцената (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През изминалия уикенд рок легендите от „KISS“ изпълниха последния си концерт на живо - част от прощалното си турне The End of the Road в прочутата зала "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк, съобщава АП.

Верните им фенове обаче знаят, че ексцентричните рокаджии нямат намерение да се отказват напълно от сценичните изяви, заради което са намерили свои заместници.

По време на биса настоящият състав на групата - основателите Пол Стенли и Джийн Симънс, както и китаристът Томи Тайър и барабанистът Ерик Сингър - напуснаха сцената, за да разкрият дигиталните си аватари. Виртуалните KISS започнаха изпълнението на рок химна God Gave Rock and Roll to You.

Авангардната технология е използвана, за да открие нова глава от историята на рок групата: след 50 години „KISS“ навлизат в своето дигитално безсмъртие.

Аватарите са създадени от компанията за специални ефекти на Джордж Лукас Industrial Light & Magic, в партньорство с Pophouse Entertainment Group - съоснована от Бьорн Улвеус от ABBA, пояснява БТА. Двете компании наскоро се обединиха за шоуто ABBA Voyage в Лондон, в което феновете можеха да присъстват на пълен концерт на шведската група - в изпълнение на техните дигитални аватари.

Пер Съндин, главен изпълнителен директор на Pophouse Entertainment, обяснява, че тази нова технология позволява на бандата да продължи наследството си „за вечни времена“. Той сподели, че групата не е била на сцената по време на виртуалното изпълнение, защото „това е ключовият елемент“ на технологията от бъдещето. „KISS“ биха могли да имат концерт в три града в една и съща вечер на три различни континента. „Това можете да постигнете лесно с тази технология“, каза Съндин.

За да създадат своите дигитални аватари, които са представени като своеобразна супергеройска версия на групата, „KISS“ обличат специални сензорни костюми за улавяне на движенията.

„Това, което постигнахме, е невероятно, но не е достатъчно. Групата заслужава да продължи да живее, защото тя е по-голяма от нас“, каза фронтменът Пол Стенли в интервю на кръгла маса. „За нас е вълнуващо да направим следващата стъпка и да видим как „KISS“ става безсмъртна“, добави той.

„Можем да бъдем завинаги млади и завинаги емблематични, като техниката ни отведе на места, за които не сме мечтали преди“, добави басистът на Джийн Симънс. „Технологията ще накара Пол да скача по-високо, отколкото някога е правил преди“, пошегува с той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    15 4 Отговор
    Една подробност няма кой да ги гледа тия дивотии
  • 2 пускай на автопилот

    8 5 Отговор
    да се КИССкаме до безкрай с едни и същи парчета.
    и без това сме зомбирани андроиди вече
  • 3 Сид Вишъс

    6 1 Отговор
    Езикът на Джийн Симънс е дълъг като на мравояд.
  • 4 Сандо

    8 1 Отговор
    Едно не може да се отрече на еврейчетата от Кис - знаят как и умеят да правят пари.На всичкото отгоре имат и няколко много добри песни.

    Коментиран от #5

  • 5 хаджи дьо Гьол

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Така са те еврейчеата, вече няма да се морят ама кинтите ще текат

    Коментиран от #8

  • 6 Идън

    4 1 Отговор
    Имитацията не е прераждане- това не са Кис! На снимката си личи колко това е далече от истинските Кис..Това няма бъдеще. В началото ще ги гледат от любопитство и после ерата на аватарите ще отмине...
  • 7 Гост

    2 0 Отговор
    Хората купуват билети за концерт, защото искат да видят певците наживо. Техните образи, могат да се гледат и на домашен екран. ИИ ще убие концертните изживявания.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.