Last news in Fakti

12 Декември, 2023 17:51 1 890 8

Gipsy Kings и Tonino Baliardo с концерт в София

  • gipsy kings-
  • tony baliardo-
  • концерт-
  • софия-
  • март

Боговете на фламенкото превземат столицата на 19 март

Още едно запомнящо се събитие се задава за българската публика през другата година. Това е концертът на боговете на фламенкото - Gipsy Kings заедно с Tonino Baliardo, които е китарист и един от основателите на групата. Това всъщност е и оригиналът на легендарната група. Концертът е плануван за 19 март 2024 година в зала 1 на НДК в София, а билетите са в продажба в мрежата на Epaygo, билетен център НДК и на касите на EasyPay.

Gipsy Kings са група от каталунска румба, фламенко, салса и поп музиканти, основана през 1978 г. в Арл и Монпелие, в Южна Франция, които изпълняват предимно на каталунски, но също така се смесват Испански с южнофренски диалекти. Печелят множество награди през цялата си кариера. Имат три номинации за Грами за албумите си „Gipsy Kings“ (1989) и „Love Songs“ (1996), както и награда за латино музика на Билборд през 1994 г. Групата оставя незаличима следа в международната музикална сцена с техния уникален стил, пропит с фламенко. Тяхното влияние се чува в песни на изпълнители като Сантана, Рики Мартин и Шакира.

Музиката на легендарните Gipsy Kings не спира да радва и докосва хиляди сърца по света. Българските им фенове ще имат възможност да чуят на живо едни от най-големите им хитове, сред които „Bamboleo“, „Djobi Djoba“, „Volare“, „Un Amor“ и много други. Музикантите от групата обещават незабравима нощ изпълнена с вълнуващи мелодии, наелектризиращи ритми и пленителен чар, който превърна Gipsy Kings в глобален феномен.

Организаторите на събитието обещават още много изненади. Освен фламенко кралете, в ролята на водещ на шоуто ще видим DJ Jivko Mix.

Потопете се във фламенко ритъма на талантливите певци и китаристи от Gipsy Kngs на 19 март в зала 1 на НДК! Началото на концерта е 20 часа!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски лумпен от ПП

    1 4 Отговор
    Искаме чалга . Сръбска с кебапчета както обеща Васко ДС,червения кмет на София
  • 2 Седящият Бик

    3 3 Отговор
    Всичкото червени войни, от катуните по страната ще търсят белети, да посетят братята си на концерта, да люшнат 2 гюбека. При толкова много индианци на стадиона, на право не знам шарифите с Опел Астра, как да въдворяват ред!
  • 3 Цганин

    0 1 Отговор
    Джипси не може..., нали българите мразят цгните..., амслаци
  • 4 Парцалев

    0 0 Отговор
    Искаме концерт на Джипси Кингс във гр.Левски.
  • 5 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Велики ! Гледал съм ги два пъти . Не мога да се начудя начина по който държат китарите - половината група е десняци , другата половина са с леви китари а вокала Тонино и мисля в някой състави и още един агент са с десни китари които държат обратно - обърнати на ляво десни китари , тоест дебелите струни отдолу .... изумително е как са се учили да свирят така. Имам един въпрос ако някой може да разясни верно ли е това от статията че пеят на каталонски поназнайвам малко испански и винаги съм мислел че пеят на някаква остаряла форма на кастилян в същото време знам че каталонския е много близък ...

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бай Даньо":

    Оригиналната група е от две фамилии Рейес и Балиардо. Рейес са- Николас-Пол-Канут-Патчай- Андре. Балиардо са- Тонино- Пако- Диего. Вокалист е Николас и той е левичар- вероятно и другите му братя. Те са синове на Хосе Рейес- Пеят на андалуски испански и на южнофренски диалекти. Двете фамилии са избягали от испания във франция и там се раждат синовете. Групата има много варианти в съставите , с които изнасят концерти- те се групират и разделят - някои са напуснали групата и са създали нови варианти. Мои любимци са Николас и Патчай. Можеш да видиш в тубата-Patchai-,,Gitan,,- клипът с колата и малкия Патчай на около9 години.