Last news in Fakti

16 Декември, 2023 08:45 1 511 3

Изложба във влак

  • бдж-
  • изложба-
  • софия-
  • видин

Тя се представя по пътя София-Видин

Изложба във влак - 1
Снимка: БГНЕС

Изложба от фотографии в движещ се влак по линията София - Видин, ще бъде представена днес. Автор на експозицията е студентката Еми Куртова от бакалавърската програма "Фотография" на Нов български университет, уточняват от БНР.

Изложбата ще видят качващите се по общо 52 спирки или 538 километра в двете посоки от влаковото трасе. Намеренията на студентката Еми Куртова са след пътуването фотографиите да бъдат разположени в кампуса на Нов български университет.

Момичето е пропътувало всъщност повече от 5 хиляди километра в Северозападна България в продължение на две години, за да направи антропологично изследване със средствата на фотографията. Проучването ѝ е част от обучението към курса "Фотография и антропология", който изучава по време на третата година от образованието си.

Темата, която си избира е "Как е повлияло идването на демокрацията в най-силно засегнатите региони в страната от промените след комунизма?". Чрез историите на хората от различни възрасти, авторката пренася зрителите през личните им спомени от времето на прехода и техните разсъждения за демокрацията в наше време.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    3 3 Отговор
    Във всички влакове има изложби. Нарисувани са от вътре и от вън.
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 3 Отговор
    Това дете не знае нищо за спокойния живот на "лошия" социализъм, когато криехме ключа под черджето пред входната врата и ядяхме истински храни.
  • 3 9557

    2 0 Отговор
    Влаковете на БДЖ са за "изложба", изложба на архаичното, остарялото, допотопното и неподдържаното "изкуство".