Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 10:20 1 589 4

Хелън Мирън получи голямото отличие на American Cinematheque Awards

  • хелън мирън-
  • актриса-
  • награди

78-годишната актриса позира с иконата от "Междузвездни войни" Харисън Форд

Хелън Мирън получи голямото отличие на American Cinematheque Awards - признание за блестящата ѝ кариера, пише Дейли Мейл.

Актрисата позира с Харисън Форд на червения килим в четвъртък.

78-годишната английска актриса и 81-годишната икона от Междузвездни войни се усмихваха, когато бяха заснети по време на влизането им в залата в Бевърли Хилс, Калифорния.

Актрисата, носителка на Оскар, бе облечена в елегантен монохромен ансамбъл от черно сако с три големи златни копчета и черна рокля.

Мирън носеше светлите си кичури, разделени настрани, и носеше черна чанта с кръгла сребърна дръжка

Форд беше облечен в черен костюм с черна вратовръзка на луксозното събитие, където Мирън беше отличена заедно с компанията за кинематографски тестове Screen Engine и нейния основател Кевин Гьоц.

Миналата година Мирън говори пред Entertainment Weekly за заснемането на интимни сцени в "1923", в които те играят семейната двойка Кара и Джейкъб Дътън.

'Трябваше да бъда в леглото с него. Лежа и си мисля: аз съм в леглото с Харисън Форд. Бях толкова развълнувана, че не мога да ви опиша, но трябваше да се преструвам на спокойна".

В интервюто Мирън нарече Форд „удивителен", възхвалявайки неговата земна природа, въпреки дългогодишната му слава, тъй като той изобщо не бил „отдалечена и разглезена филмова звезда“.

Тя беше видяна да позира със съпруга си, 79-годишният режисьор Тейлър Хакфорд. Двамата се ожениха през 1997 г. след 10-годишна връзка.

Мирън, която спечели наградата на Академията за най-добро изпълнение на актриса в главна роля през 2007 г. за изпълнението си в титулярната роля в „Кралицата“, е 37-ата звезда, главен лауреат на събитието и гордо показа плакета си с наградата.

През последните години Мирън се появява във филми като "White Bird", "Fast X", "F9: The Fast Saga", "Шазам! Яростта на боговете", "Голда", както и разказвачката зад кадър в хитовия блокбъстър Барби.

Тя също работи по телевизионни сериали като "1923", "Човешки ресурси" и "Соло".

Първоначално събитието в четвъртък беше планирано да се проведе през ноември, но беше отложено заради стачките в развлекателната индустрия миналата година.

Сред предишните отличени са актьори като Райън Рейнолдс, Скарлет Йохансон, Чарлийз Терон, Еди Мърфи, Бет Мидлър и покойният Робин Уилямс; и режисьори, включително Спайк Лий, Мартин Скорсезе, Рон Хауърд и Стивън Спилбърг.

Председателят на борда на Американската кинематография Рик Никита нарече Мирън „несравнима икона сред актьорите“ в изявление миналата есен, съобщи Variety.

'Хелън Мирън спечели тройната актьорска корона на Оскар, Тони и Еми" каза Никита. 'Тя е играла герои от кралици до съблазнителки с уникално умение, което никога не е загубило своята свежест или привлекателност. Мирън внася проницателна интелигентност и емоционална сила във всичките си роли, защото, както правят филмовите звезди, камерата ни показва същността на това кои са те", заяви Никита.

71-годишният Пиърс Броснан изглеждаше елегантен в палто с шарки и черен панталон .

Сър Патрик Стюарт, 83-годишен, изглеждаше елегантен в тъмносин блейзър

Кевин Гетц, главен изпълнителен директор и основател на компанията за кинематографски тестове Screen Engine, също беше отличен на церемонията в четвъртък с наградата Power of Cinema.

Кевин, който позира на червения килим със съпругата си Нийл Гец, беше отличен за иновациите си във филмовата индустрия

59-годишният актьор Алън Къминг носеше светлозелен костюм, докато позираше на червения килим на събитието

Звездата от Hart to Hart Стефани Пауърс, 81, облече сребрист ансамбъл, докато вървеше по червения килим

Хелън Мирън получи голямото отличие на American Cinematheque Awards
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джедай

    2 0 Отговор
    Капитан Хан Соло изглежда много добре. Винаги е облечен елегантно.
  • 2 Гледам и виждам

    2 0 Отговор
    Уникална актриса. Гледал съм няколко филма с нея и винаги запомням магнетичния и образ дори след това. Голямо постижение за актриса на нейната възраст, толкова пленителна и очарователна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.