Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 10:32 1 859 5

Б.Т.Р. пуснаха ново парче и обявиха датите на европейското си турне (ВИДЕО)

  • б.т.р.-
  • бтр-
  • рок-
  • нова песен-
  • турне-
  • европейско турне-
  • национално турне-
  • концерти

Рокаджиите се канят да обиколят България и Европа тази година, за да представят нови парчета и стари хитове по случай 30 години на сцена

С „Думи без лъжи“ Б.Т.Р. поставя 7-ото парче в „Пъзел“-а. Песента, с твърд звук и послание в текста е дело на Славчо Николов, а аранжиментът е на Б.Т.Р. Видеото с режисьор Боян Карамфилов импонира на твърдия звук на песента и визията за музика на групата.

Юбилейните концерти „30 години Б.Т.Р.“, които стартираха през октомври, 2023 г. в зала 1 на НДК предизвикаха изключителен интерес от страна на публиката и билетите бяха разпродадени много преди датите на събитията. Както бяха планирали музикантите те посвещават 2024 г. на тяхната годишнина с турне в Европа и България.

Европейското турне стартира на 30-и май във Виена и продължава в Цюрих, Лион, Бордо, Памплона, Мадрид, Валенсия, Палма Де Майорка, Карлсруе, Люксембург, Брюксел и Амстердам.

Дни след шествието им в Европа, стартира и Националното юбилейно турне на бандата в 7 града в България, с перфектната организация на Artvent. Началото е на 27 юни в Стара Загора, следва 2 август – Варна, 9 август – Бургас, 14 август – Пловдив, 28 август – Плевен и 29 август – Велико Търново. Финалът на турнето е на 20 ноември в зала 1 на НДК.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg.

Паралелно с турнетата, бандата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“ от съвместния им концерт със симфоничния оркестър на МДТ „Константин Кисимов“ Велико Търново под диригентската палка на маестро Георги Патриков.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Космополит

    75 3 Отговор
    Видяла жабата . . . Ще пеят пред български емигранти :) Кой ли ги е чувал на запад от Калотина.
  • 2 Кадир

    74 0 Отговор
    Браво, че пускат поне нови парчета. Не като тези търтеи от Ахат, цял живот грачат една песен, уж емблема на свободното купуване на банани и свободията.
  • 3 меломан

    72 1 Отговор
    като им знам възмовностите песента със сигурност ще бъде не пъзел а гнусен пърдел,нямат шанс нито на българската нито на европейската сцена,но нека си помечтаят

    Коментиран от #4

  • 4 Селянина с колелото

    2 63 Отговор

    До коментар #3 от "меломан":

    Нямат шанс чалгари като теб. Това е най-добрата рок банда през последните 20 години в България, а Наско е най-добрия български глас и в момента. Миналата година правиха концерти "Мюзикъл и рок: с оркестъра на Великотърновския театър. Получи им се по-добре отколкото Accept със симфоничния оркестър на Античния театър. Но както казваше прабаба ми "разбира свиня от кладенчова вода".

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.