Last news in Fakti

12 Март, 2024 14:28 1 186 8

Шоуто на "Оскарите" привлече най-многобройната си аудитория от 4 г. насам

  • оскари-
  • награди оскар-
  • аудитория-
  • рейтинг-
  • зрителски интерес

Триумфът на "Опенхаймер", голият Джон Сина и изпълнението на Райън Гослинг привлякоха близо 20 милиона души през телевизора

Шоуто на "Оскарите" привлече най-многобройната си аудитория от 4 г. насам - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Телевизионната аудитория на церемонията за наградите "Оскар" в неделя в САЩ достигна най-високо ниво от четири години. Шоуто е гледано от близо 19,5 милиона души по телевизионния канал ABC на "Дисни", съобщиха световните осведомителни агенции.

Зрителите на наградите са се увеличили с четири на сто в сравнение с миналата година, когато 18,8 милиона души бяха гледали церемонията за най-престижните отличия в киноиндустрията.

Кинохитът от това лято "Опенхаймер" за създаването на първата атомна бомба спечели седем награди, включително за най-добър филм.

В социалните медии церемонията за наградите "Оскар" също отбеляза огромен успех. Тя застана на първо място сред телевизионните програми и генерира 28,5 милиона взаимодействия на потребителите, което също е с около четири на сто повече в сравнение с миналата година, отчетоха от Ей Би Си.

Хаштагът #Oscars бе най-популярен в социалната мрежа X в САЩ по време на живото предаване и най-използваният хаштаг по света в неделя, добавиха от телевизионната мрежа.

"Оказва се, че страхотните победители, емоционалните речи, пеещият Райън Гослинг, и съблеченият Джон Сина е всичко, което е нужно, за да се получи страхотна церемония за наградите на Академията", написа Кевин Фалън в "Дейли бийст".

Най-високият рейтинг на излъчването на церемонията за "Оскарите" е през 1998 г., когато мегахитът "Титаник" обра наградите. Тогава над 57 милиона души гледаха шоуто по телевизията. През 2021 г., в разгара на пандемията от COVID-19, рейтингът на предаването достигна най-ниската си точка с 10,5 милиона зрители, отбелязва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 1 Отговор
    Браво
  • 2 Хм аз си мислех

    4 2 Отговор
    Че събират доста повече публика

    Доста слабо за претенциите на холивуд само краварите официално са 240милиона
    А го даваха и по нашите безпристрастни и свободни медии
  • 3 Пич

    5 2 Отговор
    Ами , всички обичат да гледат сеири , когато много малоумници се съберат накуп !!! А малоумниците мислят , че им се радват ! Холивуд.....!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    3 0 Отговор
    Естествено!От една страна-Барби,от друга -голия Сина,зад екраните-ясно кои...!И наградата отива-при бащата на хуманната атомна бомба!И това ако не е символика,здраве!!!
  • 8 Хихи

    1 0 Отговор
    Ето това е правилно заглавие. Звучи толкова по-добре от "Шоуто на "Оскарите" привлече четвъртата най-малобройна публика в историята си"