Last news in Fakti

9 Април, 2024 16:58 1 364 8

Реквизитът на "Фантомът на операта" пристигна у нас с най-големия карго самолет в света (ВИДЕО)

  • фантомът от операта-
  • фантомът на операта-
  • мюзикъл-
  • боинг-
  • самолет-
  • реквизит-
  • декор

15 тира са необходими, за да извозят всички декори и костюми

Боинг 747 – Freighter, най-големият карго самолет в света, донесе до София декорите на „Фантомът на операта”.

Той беше необходим да пренесе стотици тонове товар с декори, техника, реквизит на една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас. „Фантомът на операта” ще се играе в цели 14 представления в рамките на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК.

Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух с мощния Боинг 747, за да стигнат до София.

Пищната сцена, пресъздаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи в продължение на пет дена. Актьорите и съставът от над 130 души пристигат един по един, за да разкажат прочутата история, написана от Андрю Лоуд Уебър, която не е слизала 36 години от световните сцени.

Във всяко представление на сцената излизат над 130 души – актьори, белетисти, музиканти от оркестъра. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим.

За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които - специално боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра. Те са съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. Спускащата се завеса в пето действие е изработена от 2 000 ръчно бродирани рози.

Що се отнася до гардероба, „Фантомът на операта” се смята за най-естетически изпипаната и пищна постановка на Бродуей. Именно заради костюмите постановката е удостоена с предстижната театрална награда „Тони”. А сред декорите емблематичен става огромният полилей на Парижката опера, който българските зрители ще видят и в представленията в НДК.

„Фантомът на операта” ще се играе от 11 до 21 април, в зала 1 на НДК. Последни билети са в продажба в системата на Ивентим.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 789

    7 0 Отговор
    Госпожице събина Андреева, Боинг 747 – Freighter, не е най-големият карго самолет в света. Не е лошо да взимаш парички от дописки и публикации. Но за обективните и честни журналисти е задължително да поднасят на читателите истината.
  • 2 САП

    7 0 Отговор
    Много отдавна Боинг 747 – Freighter не е най-големият карго самолет. Може би най-използвания.

    Но нали трябва да си напишете опорките за великия краваристан.
  • 3 редник

    3 1 Отговор
    Хм, това платена публикация ли е?...
  • 4 редник

    3 1 Отговор
    А за самолета - млада е госпожицата, може и да се научи да проверява фактите...
  • 5 Проблясък

    4 2 Отговор
    ,,Той беше необходим да пренесе стотици тонове товар с декори, техника, реквизит на една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас..
    Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух с мощния Боинг 747...
    ...281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим."
    ---------

    Как точно се вписва целия този катун в ,,опазването на околната среда",,,зелени сделки" и пр.,за които пищи ,,цивилизованият свят"?
  • 6 Някой

    5 1 Отговор
    Заглавието е невярно и от там цялата статия буди съмнение.
    Boeing 747 не е най-големия карго самолет. Хич даже.
  • 7 Фантомът на глупостта

    1 1 Отговор
    Само замърсяват околната среда с тия скиторения напред назад.
  • 8 Мнение

    1 0 Отговор
    Абсолютен кич! Никога не бих гледал бродуейски те кочове!