Last news in Fakti

9 Април, 2024 21:15 1 379 5

Служител на Пинакотеката на модерното изкуство в Мюнхен тайно окачи собствената си картина

  • пинакотека-
  • мюнхен-
  • германия-
  • служител-
  • картина

Надеждата на 51-годишният вече бивш служител е била да стане известен

Служител на Пинакотеката на модерното изкуство в Мюнхен тайно окачи собствената си картина  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Pinakothek der Moderne в Мюнхен – един от най-големите европейски музеи за модерно изкуство, уволни служител, който тайно окачи една от собствените си картини в галерията, съобщава The Guardian.

Според изданието инцидентът е станал на 23 февруари, но медиите разбират за него едва сега. 51-годишният мъж, който е работил в техническата служба на музея, тайно е внесъл свои творби в мюнхенската пинакотека за модерно изкуство "с надеждата за артистичен пробив". В извънработно време на галерията, „без да привлича вниманието на служителите по сигурността“, той е окачил картината си с размери 60 на 120 см в една от залите на Пинакотеката.

Представители на Пинакотеката отбелязаха, че творбата на мъжа не е била сред другите експонати за дълго. „Пазачите веднага забелязват нещо подозрително“, казаха от музея. От галерията не дават подробности за художествения стил на бившия служител и темата на рисуването му. Според The ​​Guardian, освен уволнението, на мъжа е забранено да посещава повече Пинакотеката.

Бившият служител може да носи отговорност за умишлени щети на имущество и нанасяне на материални такива на галерията - докато окачвал картината си, той пробил две дупки на една от стените на Пинакотеката.

Pinakothek Moderne се намира в квартала на музеите Kunstareal в Мюнхен. Разделен е на четири самостоятелни галерии – съвременно изкуство, архитектура, дизайн и графика. Общо колекцията на Пинакотеката включва над 20 000 експоната, включително произведения на Пабло Пикасо, Макс Бекман и Пол Клее.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    5 1 Отговор
    И Хитлеp искаше да стане художник, но не го признаха и отхвърлиха и той реши да прерисува картата на света и получи своята слава!
  • 2 Лост

    3 1 Отговор
    И колко е тарифата за две дупки в стената.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нпо агент

    3 1 Отговор
    кой ли определя що е то модерно или в коша..скоро четох за една хитруша, как има произведения на изкуство-картини въображаеми, "окачени" в галерията и дори има посетители да ги гледат..а агента се хвали че предлагали и милиони за да ги имат...нещо като криптокартини..Не е луд този...
  • 5 Кака Мара

    1 0 Отговор
    Всяка сутрин кака Мара, чистачка в галерията за модерно изкуство питаше директора. Шефе, това тук в залата сега изкуство ли е или да го слагам в чувала с боклуците?