Last news in Fakti

11 Април, 2024 12:32 1 648 1

Премиерата на амбициозния епос „Мегалополис“ на Копола ще се състои на кинофестивала в Кан

  • франсис форд копола-
  • копола-
  • епос-
  • научна фантастика-
  • мегалополис-
  • режисьор

Франсис Форс Копола пише сценария на научнофантастичния филм още през 80-те

Премиерата на амбициозния епос „Мегалополис“ на Копола ще се състои на кинофестивала в Кан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерата на научно-фантастичният епос „Мегалополис“ на Франсис Форд Копола ще бъде в конкурсната програма на Кан идния месец, съобщиха „Дедлайн" и „Скрийндейли“.

Световната премиера на филма на фестивала във Франция ще се състои в петък, 17 май, предава БТА.

Действието на мащабния проект, който се ражда в ума на Копола още преди 40 години, се развива в бъдещата версия на Ню Йорк след катастрофа, а сюжетът на „Мегалополис“ проследява съдбата на жена, която е разкъсвана между баща си, който има класически възгледи за обществото, и своя любовник архитект, който иска да го превърне в утопия.

Адам Драйвър, Натали Емануел и Джанкарло Еспозито са водещите звезди в актьорския състав, който включва още имена като Джон Войт, Лорънс Фишбърн, Обри Плаза, Шая Лабъф, Джейсън Шварцман, Дъстин Хофман и др.

Това е най-новото потвърдено заглавие за Кан след откриващия фестивала The Second Act на Куентин Дюпи, „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ на Джордж Милър и „Хоризонт: Американска сага“ на Кевин Костнър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даниел

    1 0 Отговор
    Много е интересно как в България осъдените за корупция по високите етажи на властта се броят на пръстите на едната ръка,от което можем да направим предположение,че корупцията в страната ни не е много разпространена,но защо тогава никой в европейския съюз не казва добра дума за нас,а ни сочат като най-големите корупционери????Някой ни лъже най-брутално??!!
    А медиите ни, …. И те са поставени на колене или така им е удобно!