Last news in Fakti

22 Април, 2014 17:06 873 0

Обявяват новите Рицари на книгата утре

  • "походът на книгите"-
  • "рицар на книгата"-
  • награди-
  • националната библиотека

Походът на книгите приключва с тържествена церемония в Националната библиотека

23 април е Световният ден на книгата и авторското право. По традиция на този ден Асоциация „Българска книга” връчва годишните си награди „Рицар на книгата”. Те са израз на признателността към хората, чиято ежедневна работа през изминалата година е била свързана с книгите - връчват се на журналисти с най-голям принос при отразяване на издателския бизнес в България. Тези, които с труда и идеите си помагат на издателите да представят на българския читател най-доброто от българската и световната литература.

АБК връчва Голямата награда - статуетката „Рицар на книгата”, в категорията Политик/общественик с най-голяма роля за развитието на бранша. Кой ще бъде тазгодишният носител на престижното отличие ще се разбере утре, 23 април. Церемонията е от 17.00 ч. в Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий”.
Наградите „Рицар на книгата“ се присъждат в три категории.
Номинираните в отделните категории са:
 
В категорията Електронни медии – радио и телевизия:

Александрa Гюзелева, „Денят започва с култура“, БНТ
Георги Ангелов, „Денят започва с култура“, БНТ – носител на званието за 2012 г.
Ива Дойчинова, радио FM+
Пламен Павлов, предаването „Час по България“, телевизия СКАТ
Предаването „Денят започва с култура“ , БНТ
 
В категорията Печатни медии – вестници и списания:

Вилиана Семерджиева, в. „Дума“
Ива Йолова – в. „Преса“
Любомир Минчев, в. „Марица“
Мила Вачева . в. „24 часа“ – носител на званието „Рицар на книгата“
Мила Иванова, сп. „За жената“
Марин Бодаков, в. „Култура“ - седмичник за изкуство, култура и публицистика

В категорията Интернет базирани медии:

Евгения Гигова, www.actualno.com 
Мая Стефанова, Общество и култура, www.dnevnik.bg
Румен Леонидов, www.fakel.bg, www.lira.bg

Играта на „Походът на книгите” продължава до 23 април включително. Децата и юношите могат да се включат в оставащия ден, като съберат 9 печата от 9 книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията (който може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието). Всеки, който изпрати скритото между печатите изречение на [email protected], ще участва в томболата на Асоциация „Българска книга” и може да получи книжка. Наградите ще бъдат обявени на 25 април на сайта на АБК.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са Асоциация ”Българска книга” и Българска библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА