Last news in Fakti

3 Юли, 2014 13:20 1 345 0

Намериха 149 неизвестни досега плочи на Боб Дилън

  • боб дилън-
  • плочи

Находката е направена в апартамент в Манхатън, където музикантът живял в края на 60-те

149 ацетатни малки грамофонни плочи с неизвестни досега версии на ранни песни на Боб Дилън са били открити в апартамент за западната част на Манхатън, където в края на 60-те години на миналия век за известен период от време е живял култовият американски певец и композитор, съобщи Rolling Stone.

Записите са били направени, докато Дилън работел над албумите си Nashville Skyline, Self Portrait и New Morning, издадени през 1969-1970. Някои от намерените плочи вече са пуснати за продажба на търг, като най-скъпата от находките е оценена на 7000 долара.

Двете кутии с надпис „Стари записи“ са били открити от роднина на собственичката на жилището, дошъл да подрежда вехториите. Той веднага уведомил за тях известния колекционер Джеф Голд. “Когато прегледах съдържанието, бях потресен. Това бяха действително плочи на Боб Дилън, всички в добро състояние, на много от обложките им имаше бележки, направени на ръка. Знаех, че това е специална находка“, обяснява колекционерът.

Боб Дилън е певец, композитор, поет, художник и филмов актьор, но е прочут най-вече като музикант. Той си остава култова фигура в рока в продължение на половин век. Много от композициите му са били със статус на химни за движението за граждански права и антивоенното движение в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА