Last news in Fakti

15 Февруари, 2015 02:36 12 909 1

Новите трима тенори - победители на фестивала в Сан Ремо (видео)

  • сан ремо-
  • новите трима тенори-
  • победители-
  • фестивала-
  • il volo-
  • нек-
  • гаф

Грандиозен гаф с електрониката едва не декласира любимеца Нек, който се оказа втори

Вокалното трио Il Volo ("Полетът"), което със скоростта на светлината започва да придобива славата на „новите трима тенори“ (макар единият от тях да е всъщност баритон), са победители в 65-ото юбилейно издание на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. Младоците Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле, съответно на 22, 21 и 20 години, но вече с 8 издадени албума, смазаха конкуренцията и спечелиха жури и публика със своето парче Grande amore - микс между поп и опера в добрите италиански традиции, положени на този подиум от Андреа Бочели, Ал Бано и т.н. На второ място остана Нек с песента Fatti avani amore, а трета се класира Малика Айан с Adesso e qui.

Грандиозен гаф се случи на финала на 65-ото юбилейно издание на песенния фестивал в Сан Ремо в съботната нощ. По средата на обявяването на класирането на 16-те „шампиони“ отзад напред, водещият и художествен директор на феста – Карло Конти, получи в слушалката съобщение, че има грешка в подреждането и електронната система отказа. Точно в този момент Конти беше произнесъл името на любимеца на публиката – известния Нек, поставяйки го на 9-о място, при което публиката в култовия театър „Аристон“ избухна в недоволни възгласи и освирквания. Тъй като работата на електронната система за десетина минути така и не се възстанови, водещият получи на ръка листче, от което прочете класирането. Потвърдено бе, че подреждането от 16-о до 9-о място според листчето е същото с изключение на най-високото девето място в тази група, на което първоначално бе поставен Нек. При изчитането на певците от 8-о до 4-то място той пак не беше споменат, от което излезе, че в крайна сметка е сред призьорите в тройката. Така бяха предвидили и букмейкърите.

Заедно с него там се озоваха виртуозните нови трима тенори – групата Il Volo и джаз дарованието Малика Аян, родена в Милано от майка италианка и баща мароканец.

След 8-ото място останаха обаче някои от най-интересните изпълнители в това издание на фестивала: Ирене Гранди, Бианка Атцей, Нина Дзили (заела незавидното девето място, за което първоначално бе казано, че се пада на Нек). Да не говорим, че някои от най-титолуваните претенденти като Лара Фабиан, Раф и Анна Татанджело отпаднаха още предната вече, лишавайки се от възможността да пеят на големия финал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СРАВНЯВАТ ТЕЗИ ТРИМА П...ЛА
    С ГОЛЕМИТЕ ЛУЧАНО ПАВАРОТИ ПЛАСИДО ДОМИНГО И ХОСЕ КАРЕРАС