Last news in Fakti

21 Март, 2015 15:16 1 952 0

Определиха заплащането за психиатриите

  • психиатри-
  • болници-
  • мз-
  • здравеопазване

С консенсус е взето решение: за първите 5 дни от престоя МЗ ще заплаща 50 лв.

Министерство на здравеопазването анализира предложенията за промяна на Методиката за субсидиране на лечебните заведения за 2015 г., постъпили от националния консултант по психиатрия и от управители на центрове за психично здраве /ЦПЗ/, които принципно одобряват нововъведения метод за диференцираното заплащане за лечение на пациенти с психични заболявания -  на база брой проведени леглодни, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Министерство на здравеопазването прие предложението на националния консултант за увеличаване заплащането на един леглоден при спазване на диференцирания принцип и ще подготви изменение на Методиката.

С консенсус е взето решение: за първите 5 дни от престоя МЗ ще заплаща 50 лв., а за всеки следващ ден от 6-тия до 20-тия ще заплаща по 28 лв. за лечение в клиника/отделение с III ниво на компетентност и 25 лв. за лечение в клиника/отделение с II ниво на компетентност и ЦПЗ.
Престоят след 20-тия ден остава по сегашния ред – 700 лв. за лечение до 1 месец в клиника/отделение с III ниво на компетентност и 650 за лечение до 1 месец в клиника/отделение с III ниво на компетентност и ЦПЗ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА