Last news in Fakti

25 Март, 2015 01:34 3 460 0

10+ животни албиноси, които нямат нужда от цвят, за да изглеждат добре

  • животни-
  • албиноси-
  • цветове

Животни албиноси, както и всички редки бели видове са същите като другите животни, но без оцветяване, което ги прави уникални

Като се има предвид хилядите цветове, които виждаме в животинското царство, виждайки чисто бяло животно може да бъде смущаващо, но магическо изживяване.

Животни албиноси, както и всички редки бели видове са същите като другите животни, но без оцветяване, което ги прави (понякога буквално) едно на милион.

Албинизъм е общо понятие, което обхваща различни генетични нарушения в пигментацията. Предизвиква се от нарушение в образуването на пигмента меланин в кожата. Повечето същества, родени с албинизъм се раждат с бяла или розова кожата и козината, а някои (не всички) имат червеникави или виолетови очи.

Албинизъм е свързан с лошо зрение и по-висока чувствителност към рак на кожата, но животните и хората с тази аномалия иначе не са по-различни от себеподобните си.

Вижте няколко снимки на различни животни-албиноси, които ще ви покажат колко са красиви въпреки липсата на цвят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА