Last news in Fakti

17 Септември, 2011 14:29 1 611 0

Константинов обеща ядрено-магнитен резонанс за шуменската болница

  • шумен-
  • стефан константинов-
  • болници
Константинов обеща ядрено-магнитен резонанс за шуменската болница - 1
Стефан Константинов /Снимка БГНЕС/

Министърът на здравеопазването Стефан  Константинов обеща ядрено-магнитен резонанс за шуменската болница. Болницата каза, че има нужда от модерен ядрено-магнитен резонанс, има нужда от подобряване на инфраструктурата под формата на нови асансьори, има нужда от някои концептуални промени в шокова зала, съобщи ШУМ.БГ. Тези проблеми аз ще ги запомня и като правим бюджета, живот и здраве да е достатъчен, ще се помъча да удовлетворя тези искания. Това заяви здравният министър Стефан Константинов при посещението си в МБАЛ-Шумен. В болницата той, заедно с областния управител Димитър Александров и директора на лечебното заведение д-р Виктор Минчев, преряза лентата на реновираните отделения за очни и урологични заболявания.На откриването присъстваха и депутатите Ивайло Тошев и Красимир Минчев.

„Една от причините да идвам по райони, е не просто да откривам нещо, а да видя реално ситуацията каква е, да ми кажат от какво имат нужда болниците, друго е да го видиш със собствените си очи, а не само на хартия. Вече ми е казано от какво остро има нужда болницата, но всичко зависи от това колко пари имаме. Живеем в много труден момнет, в икономическа криза, и въпреки това ме канят за откриване на реновирани отделения, което показва, че има хора, сериозно заели се да си вършат работата, както и директора на тази болница. Естествено е при такива ситуации държавата да даде своята подкрепа и мисля, че поне откакто съм на този пост, стабилизацията на сектора е ясна, а след нея идва втората фаза и тя е реформи“, каза министър Константинов.

Пред журналисти той обясни визията на министерството за закриване на кожните диспансери в страната, включително и шуменския, като предстои те да станат отделения към болниците. „Единственият смисъл от съществуването им в момента е да водят регистрация на някои венерически заболявания като сифилиса, това може да се прави в национална мрежа, която да обхваща всички областни болници и определени общински, които са с отдалечен достъп“, заяви здравният министър. Д-р Константинов потвърди ангажимента на държавата към комплексните онкологични центрове, като обясни, че в тях ще влязат около 120 млн.лв европейски пари под формата на апаратура.

"За шуменската болница мога да кажа, че забелязах една модерна сграда на входа, тя е белодробна болница. Тя е държавно-общинска, както между другото и тази болница, и винаги съм се чудил в една малка държава защо трябва здравеопазването да бъде делено на държавно и общинско, абсолютно непонятно. Ако попитате хората, които се лекуват, на тях им е все едно кой е собственика, те искат да получат лечение. За мен е важно да се реши въпроса как да се оптимизират тези две структури, дали не е удачния вариант да вървят към една обща, за да могат всички инвестиции да се използват рационално. Не е нужно да се дублират дейности, да се дублира администрация“, каза още Стефан Константинов и добави, че на държавата й трябват по-малко болници, но с много по-мощни структури, „където пациентът да се лекува от "а" до "я", а не да се разкарва от болница в болница“.

Министър Константинов влезе в няколко от обновените болнични стаи и пожела на пациентите скорошно оздравяване. Ремонтът на Очно и Урологично отделения струва около 50 хил.лв и е извършен със собствени средства на МБАЛ-Шумен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА