Last news in Fakti

8 Декември, 2015 16:56 2 009 1

Още двама младежи в болницата след наркотици

  • двама-
  • младежи-
  • болница-
  • наркотици

При извършен обиск, в един от тях е намерена около 1 гр суха тревиста маса

Още двама младежи в болницата след наркотици - 1

За нови двама младежи, приети в болница след употреба на наркотици, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора.

Вчера в 23,14ч. в Първо РУ – Стара Загора е получен сигнал от ЦСМП – Стара Загора за приети по спешност две 22-годишни младежи в безпомощно състояние, след употреба на неустановено вещество.

При извършен обиск, в един от тях е намерена около 1 гр суха тревиста маса, която реагира на наркотично вещество.

Образувано е бързо полицейско производство.

Факти.бг припомня, че 18-годишно момиче от Бургас почина след свръхдоза пико. След приемането на синтетичния наркотик (метамфетамин) тя получила гърч и припаднала, след което последвал и фаталният край.

Преди по-малко от седмица пък 16-годишно момиче от Шумен изпадна в кома след употреба на алкохол в комбинация вероятно с наркотици. В кръвта й не бяха открити следи от наркотици, но лекарите бяха категорични, че комата не е причинена от алкохола.

17-годишно момче пък колабира в заведение в близост до елитно кърджалийско училище. Ученикът бе приет в интензивното отделение в напълно неадекватно състояние с белодробен оток и буйствал. За щастие състоянието му беше овладяно. Според лекарите вероятно се касае за синтетична дрога, която тестовете не могат да хванат.

През месец октомври пък, трима деветокласници пък от Професионалната гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "Александър Попов" в София бяха приети в Токсикологията в „Пирогов" след употреба на наркотици в голямото междучасие, през октомври.

В последно време като актуален сред младежите се очертава така наречения „весел чай". Наркотикът измести марихуаната. След употребата му обаче много от младежите се озовават в болница в критично състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    1 0 Отговор
    Към наркоманите, не знам защо, но не изпитвам грам съчувствие. Това си го причиняват сами. Същото се отнася и за алкохолиците...