Last news in Fakti

15 Декември, 2015 12:18 1 438 0

Работник пострада тежко при трудова злополука

  • работник-
  • пострада-
  • тежко-
  • трудова-
  • злополука

Инцидентът е станал във ВМЗ Сопот

Работник от ВМЗ-Сопот е пострадал тежко днес. 57-годишният мъж се е изгорил с основа по време на работа. Той е в много тежко състояние и със 75% химическо изгаряне. Това съобщиха от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“, където пострадалият е хоспитализиран.

Изгарянията са причинени от натриева основа и натриев хидрокарбонат, казаха дежурните лекари. И уточника, че още при приемането на пациента е направено обливане, изкъпване и хидротерапия – поставен е във вана с антисептични разтвори. Извършена е първична хирургична обработка на всички раневи повърхности. Осъществена е и некротомия на лявата ръка, след което е направена превръзка с йодасепт.

Пациентът е под постоянно лекарско наблюдение, като ежеминутно се следят жизнените и лабораторни показатели. При подобряването им се предвижда оперативна интервенция, свързана с премахване на кожата на лявата ръка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА