Last news in Fakti

5 Април, 2016 08:54 1 037 0

Вирусът Зика достигна и Виетнам

  • зика-
  • вирус-
  • виетнам-
  • заразени-
  • жени-
  • комари

Вирусът е бил открит при две жени

Вирусът Зика достигна и Виетнам - 1
Снимка: БТА/ AP

Вирусът Зика достигна и Виетнам, съобщи „Channel News Asia“. Местното здравно министерство е потвърдило новината.

Две жени, след множество тестове, са били диагностицирани като носителки на вируса. Те са в стабилно състояние. Техните роднини и близки не са били заразени.

Симптомите на Зика са повишена температура, обриви по кожата, както и мускулни болки. Разпространението на вируса бе придружено от случаи в Южна Америка на новородени бебета с микроцефалия – вродена малформация, при която обиколката на главата на бебето изостава двукратно под нормата за съответната възраст.

Първите случаи на заразени със Зика в Южна Америка бяха регистрирани през месец май 2015 година. Оттогава насам вирусът се разпространи в много страни и достигна дори до Карибите и Мексико. В Гвиана, Барбадос, Суринам и Хаити бяха потвърдени случаи на заразени.

Преди дни за първи случай на Зика бе регистриран и в Южна Корея. Заразеният е 43-годишен мъж, който наскоро се е завърнал от Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА