Last news in Fakti

6 Април, 2016 21:12 2 821 5

Потопяват самолет, за да привлекат туристи

  • самолет-
  • туристи-
  • турция

Турските власти планират да потопят пътнически самолет Airbus A320, за да намалят отлива на туристи от южната ни съседка. Плановете са с течение на времето машината, която ще бъде потопена край курорта Кушадасъ да се превърне в риф и да е сред местните туристически атракции.

Потопяването на такъв голям самолет ще се извърши за пръв път и ще е на части, като ще се ползват плаващи кранове и понтони. Плановете са самолетът да бъде на дълбочина 20-25 метра. Подобна операция е била извършвана и преди в Турция в района на курортите Киш и Кемер, в близост до Анталаия, до с далеч по-малки по размери летателни апарати.

Дължината на машината е 54 метра, а размахът на крилете – 44 метра. Той е бил купен срещу 270 000 турски лири (близо 90 000 USD).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан

    0 0 Отговор
    България,преди 3 години потопи самолет на Златни Пясъци,Турция след нас. За туристическа дестинация с помоща на Йордан Херасимов.

    Коментиран от #2

  • 2 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Йордан":

    НЕ Е НА ЗЛАТНИТЕ А НА СВЕТИ КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
    ПРИСЪСТВАХ НА ПОТАПЯНЕТО
    И НЕ ПРЕДИ 3Г А ПРЕДИ 5 Г 25 МАЙ 2011Г
    САМОЛЕТА БЕШЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ ТУ 154 КОЙТО ГО Е ПОЛЗВАЛ ДО 1989 Г И Е ПОТОПЕН НА 23 МЕТРА ПОД МОРСКОТО РАВНИЩЕ
    НО ЗА ПОМОЩТА НА ДАКАТА СИ ПРАВ
    ТОЙ ВЕЧЕ НЕ Е ИЗМЕЖДУ ЖИВИТЕ
  • 3 tost

    0 0 Отговор
    Турция ще потопи самолет с помоща на Ислямска Държава,а със събраните средства ще финансират джихадистите в Сирия и Ирак.
  • 4 shkembe

    0 0 Отговор
    Hahah setili sa se che lqtoto navlijava
  • 5 папарак

    1 0 Отговор
    Хитро. А у нас, потопиха действуващи предприятия, за да намерят купувачи. Е, купувачите се намериха моментално. Но атракцията ни, ни излезе солено. Пълна емиграция... От цялата тая работа със самолета, най-щастливи ще са рибоците и рибарите...първите се крият в такива места, а вторите знаят, че първите се крият там... Най-кофтито е, че поне за мен това няма значение. Аз не съм водолаз и само луда нимфоманка може да ме агитира да сляза с въже до такъв самолет... иначе не смея да се потопя даже на 2 метра. Но гледам по филмите, разни герои плават с акули - такива ще оценят тая работа. Само, че то и нашият го потопиха, но туристите не скочиха.