Last news in Fakti

30 Април, 2016 23:00 1 420 0

Появи се и видео към сингъла на Едуард Сноудън (видео)

  • едуард сноудън-
  • музикално парче-
  • видеоклип-
  • жан-мишел жар-
  • exit

Преди две седмици Едуард Сноудън записа песен с Жан Мишел Жар

Появи се и видео към сингъла на Едуард Сноудън (видео) - 1

Успяхте ли да чуете сингъла, който бившия сътрудник на американското разузнаване, разкрил тайните на Пентагона - Едуард Сноудън записа със световноизвестния френски творец на електронна музика Жан-Мишел Жар?

Песента, която се казва “Exit”, излезе преди 2 седмици и в нея Сноудън говори за следенето от американските спецслужби и личната свобода на хората.

„Смятам, че да казваш, че не се интересуваш за правото си на личен живот, защото нямаш какво да криеш, не е по-различно от това да заявиш, че не се интересуваш от свободата на словото, защото нямаш какво да кажеш. Това е дълбоко антиобществен принцип, тъй като правата не са просто индивидуални – те са колективни“ , казва Сноудън.

Но това невероятно парче някак стоеше непълно и незавършено тъй като му липсваше... видео!

Тази ужасна несправедливост вече е поправена и “Exit” си има чисто новичко музикално видео.

The Verge, където се появи премиерата на клипа, го описа като "определено странен".

Това е само един от начините, по който клипът може да бъде описан.

Бихме могли да наречем това музикално видео подходящо визуално представяне на наистина, ама наистина лоша песен.

Изглежда, че създателите на видеоклипа просто са решили да сглобят крадени кадри от новинарски емисии, Матрицата, произволни хакерски изображения и снимки на Жан Мишел Жар със слънчеви очила. Някъде по средата на клипа изведнъж се появява и звездата Сниоудън, който говори по време на интервю.

Разбира се посланието на парчето не е шега. Агенцията за национална сигурност на САЩ си остава ужасяващо, чудовищно предприятие, което краде личните ни данни и следи всяка наша стъпка, всеки наш разговор, всяка наша снимка, а ролята на Сноудън за разобличаването му е наистина важна.

Но този музикален клип е наистина.... потресаващ и безумен.

Е вие решете:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА