Last news in Fakti

21 Май, 2016 10:13, обновена 21 Май, 2016 17:13 8 283 10

Деца-близнаци паднаха от осмия етаж на блок във Варна

  • близнаци-
  • варна-
  • блок-
  • паднаха

Едното момченце е починало на място

Деца-близнаци паднаха от осмия етаж на блок във Варна - 1

Близнаци на възраст година и пет месеца паднаха от балкон на осмия етаж на блок във Варна.

Трагедията се е разиграла в кв. „Левски” в морската ни столица.

Едното момченце е починало на място. Медици се борят за живота на братчето му. То е откарано спешно и е в шокова зала на МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

С много травми по цялото тяло е оцелялото при падане от осмия етаж детенце. Това стана ясно от думите на шефът на отделението по реанимация д-р Валентин Власаков.

Той допълни, че най-сериозни са пораженията по главата и белия дроб. Детенцето е с опасност за живота. 

На този етап сме стабилизирали основните жизнени функции, но травмата е много тежка - на белия дроб, както и на цялото тяло. Вероятно и на мозъка, въпреки че не се видя на първия компютърен томограф, който направихме. Имаше оперативна намеса, плеврален дрен е поставен на едната гръдна половина, тъй като има тежка травма на двата бели дроба, единият е по-зле, каза д-р Валентин Власаков.

Двете братчета Емил и Теодор са останали сами в едната стая, в която прозорецът е бил отворено. Предполага се, че са се качили на табуретки и така са стигнали до прозореца.

Семейството има и трето дете - Виктор, но то е по-голямо. Мая и Владимир Петрови са известни на съседите си като добро младо семейство, което се е грижело за децата си.

Борбата за живота му ще е продължителна, допълни докторът.

Той не обяви какви са причините, довели до падането на двете братчета.

Целият квартал е потресен от жестоката трагедия с двете момченца. На мястото на жестоката трагедия има полиция и линейки.

Прави се оглед на мястото на инцидента.

Все още не е ясно дали случилото се е инцидент или има извършено престъпление.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваня

    3 0 Отговор
    Това вече е трагедия. Дано спасят второто дете.
  • 2 Добро утро

    3 0 Отговор
    Съвременните родители като процент са крайно безотговорни, нямат достатъчното възпитание и пример за това да бъдат родители. Те не са се сблъсквали с живота, всичко им е предлагано на готово и не знаят от какво и как да предпазят едно дете. Не знаят как да го хранят, как да му сготвят, да разговарят с него, как да предвидят опасности и нередности.
  • 3 Добро утро

    2 0 Отговор
    Има една много хубава приказка, която съм чувал:

    Човек без детство няма как да предложи детство на Детето си.
    Тоест, човек, който като дете е ограничаван, гледан в саксия, без реален кръгозор, сравнение, единоборство с други деца в игри, общуване и т.н. Такъв човек не е годен да общува с Дете, да знае потребностите му, опасностите му, дори да разбере характера му.

    И най- лошото е, че родителите днешно време не се вглеждат в децата си, твърде забързани са и не знаят и не ПОЗНАВАТ собственото си Дете.

    Ето защо се случват такива глупости.

    Коментиран от #6

  • 4 Bushman

    2 0 Отговор
    Наистина трагедия, за която вина имат само... родителите. Нито американците, нито Путин, нито евреите, глобалното затопляне или петната по Слънцето - просто родителите трябва да разберат, че отглеждането на дете е ОТГОВОРНОСТ. В някоя нормална и циливизована държава - нали се сещате какво ще се случи с такива "родители"?

    Дано успеят да спасят детето, дано не му останат някакви трайни увреждания и дано успеят да му намерят нормално семейство с отговорни родители.
  • 5 Plodviv

    0 0 Отговор
    Дао Господ да бъде с детето и с близките му...
  • 6 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Добро утро":

    Знаете ли, потресен съм колко истина има в написаното от вас.За съжаление не си избираме родителите а още по малко можем в ранна детска възраст да влияем на хода на нещата.Но безотговорността на тези родители е направо смазваща!
  • 7 kav

    2 2 Отговор
    Хайде стига съдници де! Много станахте... Оставете семейството на мира! Аз също съм с 3 деца и трябва да ви кажа-не е лесно колкото и невероятен родител да си всъщност...белята става за секунди!Нима вие сте идеални-опазил Господ!!!Оставете ги с мъката им...
  • 8 варна

    3 0 Отговор
    Жалко за малчуганите , а родителите им са за ... хвърляне от 8 етаж . Преди 7 години като се роди малкия , с една отверка преправих всички прозорци да се отварят само от горе , като порасне и му дойде акъла , сам да си ги оправи.Също на 8 етаж живеем .
  • 9 Добро утро

    0 0 Отговор
    Белята става "за секунда" ако Родителят блееее, ако родителят е Родител, няма нищо за никакви секунди да става.

    Оправдание за нехайството към Детето няма за никой. И не Детето е виновно или "Съдбата", а само родителят! Детето не преценява и не се пази, родителят прави това! Ако е Родител.
  • 10 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ
    НО МОЖЕ И ДА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА
    КАК ТАКА ПАДАТ И ДВЕТЕ