Last news in Fakti

15 Юни, 2016 09:17 2 971 2

Близо 24 хил. лв. за лечението на Митьо Очите

  • митьо очите-
  • лечение-
  • болница
Близо 24 хил. лв. за лечението на Митьо Очите - 1

От миналата сряда вечерта до днес лечението му струва на близо 24 хиляди лева. Лекарите от отделението по реанимация са категорични, че грижите, които полагат за Митьо Очите, са същите, каквито получава и всеки друг пациент на отделението.

Дали лекуват обикновен пациент или най-големия наркобос по Южното Черноморие, за лекарите от отделението по Реанимация към Бургаската болница значение няма.

"Никой не е оказвал натиск върху нас, напротив - оставени сме да работим абсолютно спокойно. Естествено, чувстваме се не притеснени, но малко смутени от огромния медиен интерес. Иначе абсолютно поведението ни е такова, каквото при всеки пациент. Ние сме имали и подобни пациенти, много по-тежки, които, разбираемо, не са били интересни за медиите и не са получавали такава гласност", коментира д-р Здравка Инджова.

По данни от болницата до понеделник лечението на Димитър Желязков струва 21 890 лева. За вторник разходите са още 850 лева. Най-скъпи са медикаментите за регулиране на кръвосъсирването. Флаконът е 2300 лева, като за пациента са използвани 7 опаковки.

Според лекарите, непосредствената опасност за живота му е отминала. За това важен фактор е здравият организъм на Митьо Очите. До часове лекарите ще направят опит да върнат пациента към самостоятелно дишане и в съзнание

По думите на лекарите на Желязков предстои дълъг период на възстаноняване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    0 0 Отговор
    Eй спасиха го това л..но,България има много добри доктори ама тоя помияр не заслужава..........
  • 2 Флаконът на Борисов

    1 0 Отговор
    "Флаконът е 2300 лева" Познайте кога на обикновен пациент ще се ползва подобен медикамент. Лекарите са извършили пресъпление по смисъла на клетвата която са дали.
    Друг е въпроса защо наркобоса е на свобода, но на него трябва да отговори Бойко. https://wikileaks.org/plusd/cables/06SOFIA647_a.html
    Истината не за всички, а само за тези които я търсят.