Last news in Fakti

20 Юли, 2016 04:15 65 948 50

Топ 5 на най-злите кучета в света

  • зли-
  • кучета-
  • опасни-
  • агресивни-
  • стопани-
  • непознати

1. Питбул териер

Питбул териер е една от най-опасните породи кучета. Най-важната черта от характера на тези ''любимци'' е пълната липса на страх, дори ако противникa ги надминава по размери и сили.

И тъй като челюстта и лапите на кучето са много, много силни, то шансовете за победа в битката с тях не са в полза на врага. Също така породата е известна със своята хватка. А именно това, че жертвата остава вкопчена в челюстта, докато животното не се увери , че противникът е умъртвен.

За съжаление, питбул териерите са доста популярни с това, че статистически, те най-често убиват хора. А ако не се обърне необходимото внимание на възпитанието им, то може да се отглежда истинска необуздана машина за убиване.

2. Ротвайлер

Ротвайлерите са крайно луди на тема територия, което също ги прави много опасни. Те могат да достигнат до 60 кг и минимум от 45 кг. Кучетата от тази порода са умни и много верни на господарите си. В същото време ако става въпрос за други животни или непознати хора, те могат да бъдат особено агресивни. Така, ако кучето счете, че собственика му го грози някаква опасност, то веднага налита на предполагаемия недоброжелател. Ротвайлерът е много силен и набит, така че шансовете за него да победи във всяка схватка не са никак малки. Ротвайлерите имат много силно изразено чувство за собственост спрямо вещи и територията, и са готови да бранят яростно и пламенно, за това, което считат, че им принадлежи.

3. Боксер

Породата боксер е била отгледана в Германия. Това куче също има много силни лапи и изключително яка челюст. Те са устроени така, че незабавно да хващат и унищожават плячката. Агресията, по същество, не е основна черта на характера на тези кучета, но те я проявяват сравнително често, когато се почувстват по какъвто и да е начин застрашени. Боксерите са упорити, независими и своенравни.

4. Доберман

Доберманът е единствената порода куче, чиято насоченост е да бъде телохранител на своя стопанин. Интелигентен, лесно податлив на обучение, силен и ловък, доберманът живее с желанието да служи на човека. Пълен с енергия, весел и общителен, той създава здрава връзка със своето човешко семейство и особено с “избрания” човек, който остава единствен за него за цял живот. Доберманът съществува за да бъде до стопанина си, да се грижи за него и да пази неговия живот. Недоверчив и зъл е към други хора.

5. Немска овчарка

Немските овчарки често се свързват с кроткост и нежност, но те съвсем не са просто едни безопасни пухкавели. Тази порода достигн до 45 кг. Често такива кучета стават част от полицейски патрули или кучета-водачи. Въпреки това, ако към тях не се отнасят добре, те могат да бъдат много жестоки и своенравни. Нещо повече, доказано те са много умни и мощни, което ги прави дори по-опасни за онези, които не им се понравят.

Наред с гореизброените, няма как да пропуснем още: кавказката овчарка, ризеншнауцер, американски бандог, преса канaрио и дого аржентино.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бидона

    18 23 Отговор
    Никое куче не може да устиска на една лопата 8 номер.Като го извъртя един път с лопатата по главата и няма да му стигнат краката да бяга!

    Коментиран от #48

  • 6 atilazmeq

    7 3 Отговор
    xaxaxaxa
    За каквказка овчарка не са ли чували хахаааа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Феликс

    4 11 Отговор
    Да им пусна на ш...ните песове един снежен леопард или тигър, пък дори и рис и ша квичат като свинчета

    Коментиран от #42

  • 9 пипалот

    17 2 Отговор
    значи,питбулите са страхотни домашни любимци и не са мн добри пазачи,лесно се глезят и ставят лигави с чужди хора и не са по опасни от болонките що се отнася до хора,овчарските породи обаче са нещо съвсем различно,например не съм виждал по зло куче от каракачанката и кавказката овчарка,естествено има голямо значение кой и как се грижи за кучето,за работа като полицейски кучета са най добри белгийските овчарки,за жалост тази статия е писана от някой който си няма представа и съчинява глупости
  • 10 боксера

    18 2 Отговор
    Имах боксер. Много вярно животно и наистина зло срещу всеки неприятел. А кавказката наистина за мен е №1 в класацията - едно истинско чудовище е
  • 11 бучахавестинио

    18 0 Отговор
    тия за кангал не са ли чували ..... алабай също ..... кавказеца също както казват колегите
  • 12 Zvera

    12 0 Отговор
    доста интересна статия, но в наше време нема кой да се грижи за таквиз зверове. много скъпи са. по-добре некой пинчер и като го настъпиш да не те е шуба ча шта изяде главата
  • 13 сДА

    18 3 Отговор
    Едно куче е толкова зло,колкото е тъп собственикът му. И ротвайлерът може да е лигльо,както и лабрадорът да е ужасно агресивен. От собственика зависи. В природата на питовете е заложено да бъдат агресивни към други кучета (пак поради човешка селекция),но това може да бъде изкоренено в ранна възраст с добра социализация. Доберманът и немската овчарка са много лесни за обучение. Единствено ротвайлерът е леко притеснителен за мен,но и той е продукт на възпитанието на собственика.

    Коментиран от #49

  • 14 БУМ БАМ

    9 3 Отговор
    АЛАБАЙ И КАНГАЛ СА ПЪРВИ БРАТЧЕДИ И СА ЖЕСТОКИ ИЗТОЧНИ ПОРОДИ НО ВСИЧКО ОТ ИЗТОК Е ЛОШО СПОРЕД ЕС НАЛИ.......
  • 15 наблюдател

    2 1 Отговор
    Бързичко сте корегирали статията, в началото беше копи-пейст=пълна боза.
  • 16 Любопитния

    13 4 Отговор
    Статията е пълна с глупости и предразсъдъци, но пък празна от към полезна информация. Имах доберман и единствения път, когато е скачал на човек (изключая тренировките с ръкав и състезанията), е когато един м....л ме нападна с нож в парка една вечер. М...лата си глътна ножа от страх.
    Иначе добермана си играе с малки деца, дори 1-2г. и е безкрайно комуникативен и с непознати, ако е социализиран и възпитан правилно.
    Мога да кажа и, че познавам лабрадори и далматинци, които скачат на хора и кучета, щото ги погледнали на криво, та не обобщавайте така лесно темперамента на породите - той е по-скоро функция на възпитанието от страна на стопанина.
    Иначе в класацията липсват доста големи и силни породи, например Кане Корсо, Дого Аржентино, Булмастиф...

    Коментиран от #17, #41

  • 17 политолог12

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Любопитния":

    Не съм съгласен. Има и много верни неща в статията, свързани с характера. Дресировката е ключова но все пак независимо дали човек или животно, никой не може да избяга от природата си.
  • 18 :D:D:D

    3 2 Отговор
    Който я е писал тая статия,едва ли е излизал по-дълго на разходка от Южния Пак.
  • 19 Котка

    3 3 Отговор
    Аз пък съм съгласна с написаното в статията, просто някои кучета са си зли по природа, няма как да се противопоставиш на инстинктите. Не напразно във филмите обичат да използват ротвайлери, добермани и т.н., тези кучета всяват ужас у всички, точно защото знаеш какво ще стане с героя, който е изправен срещу тях, когато го докопат!
  • 20 Косматия

    11 0 Отговор
    Е нема по зло куче от тва на комшията.
    Нема и две педи големо ама кат види котка стават чудеса!!
  • 21 Vasik Atanasova

    13 4 Отговор
    СМЕШНА СТАТИЯ
    АМИ КЪДЕ Е КАНЕ КОРСО НЕАПОЛИТАНСКИЯ МАСТИВ
    БУЛТЕРИЕРА АЛАБАЙ КАНГАЛ ДОГ ОТ БОРДО АЗИАТСКАТА ОВЧАРКА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гамена

    11 2 Отговор
    А бе тук всички да не сте от киноложко дружество бе, големи разбирачи, чули недочули или сте родени в развъдник за мастии.
  • 24 Mercedes-Benz

    8 4 Отговор
    Имал съм кавказка овчарка и е прекрасно куче, изключителен пазач с добър усет за хората. Много мощно и силно животно, буквално нямаше страх от нищо, а към семейството е изключително любвеобилно и внимателно към малки деца, дава да му се катерят по главата и да го скубят и седи и търпи. Моето беше мъжко 85кг., задължително трябва да се гледа на широко, двор или къща, за това го и взех... в апартаменти се мъчат, също така ако има хора спрели се на тази порода, да премислят пак хубаво дали го искат, собственика е нужно да има силен характер, дълги разходки иска, трябва здрав човек да го разхожда, за да го държи понеже скача я за да играе с други песове или ако го предизвикат да го спре навреме, че после ще стане страшно за другото куче. Кучето е такова каквото го направиш, не винете кучетата, винете стопаните!
  • 25 Монго

    3 10 Отговор
    Мой близък приятел имаше пит бул Бари (натровен от препаратите против кърлежи по градинките). От малък го тренираше за боеве, караше ме аз да го плясккам по бузите, да му дърпам ушите и т.н., но да не е стопанина му. Имах предубеждения към тази порода, но се убедих, че всичко е до обучение + индивидуалния характер на кучето. Мислех си, че като порасне ще ми го върне. Стана на година, бях дълго време извън града (учих в София), отивайки да го видя, виждайки ме Барито хукна през глава и го открихме в съседния градски парк на над половин километър, а вече имаше пет битки. Не съм му давал и залък, само съм го бил (по точно дразнил). Единствен аз съм влизал в къщата им без да скочи или изръмжи, Барито не лаеше. Карали сме го да гледа други битки, при възбуда не слушаше стопанина си, пробвал съм в такива моменти съм го хапел за ухото и натискал на земята-изквичава и се кротва. А беше дзвер...
  • 26 2399

    1 22 Отговор
    Най добре е по една вързана тенекия с въже за задните крака на кучето и глей кеф, злобно не злобно , бяга като за световно....хахаха сетих се за котката полята с бензин, бягаща факла или за гларуса боядисан със сигнална боя и другите гларуси го нападаха като орли

    Коментиран от #39, #43

  • 27 atilazmeq

    9 3 Отговор
    Каквказка овчарка е няколко пъти световен шампион по охрана а и руските затвори с тази порода я пазят. Странно защо ли.
  • 28 Евгений

    4 5 Отговор
    Или авторът никога не е имал куче, или си няма каквато и да е представа от породи, темперамент или обичение на кучета. Със същото си ниво на некомпетентност може да заключи, кои нации или раси са най-подходящи за престъпна дейност. Престанете да публикувате материали от подобни дилетанти. И четете повече, преди да публикувате нещо, което считате за достойно за четене. Сърдечни поздрави на смислените сънародници!

    Коментиран от #36

  • 29 Роман Ценов

    3 3 Отговор
    Хубава статия.Но трябваше да включите и овчарско куче.
  • 30 Хитлер

    2 4 Отговор
    На мен ми беше интересно четиво. Има доста добри попадения, които са си така, но и малко спекулации. Също така има къде къде по-свирепи породи по мое мнение. Но изборът си е на пишещия...
  • 31 Джими

    10 5 Отговор
    Зли и лоши кучета няма!Лоши ги правят собствениците им!
  • 32 БОБИКОМ

    5 8 Отговор
    КВИ КАНГАЛИ КВИ АЛАБАИ БЕ КВИ 5 ЛЕВА ВИЕ ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ПОРОДИ СЕЛЕКТИРАНИ СПЕЦИАЛНО ДА СА ЗЛИ КЪМ ХОРА- МОСКОВСКА СТРАЖЕВАЯ ,ДОБЕРМАН,ДОГОАРЖЕНТИНО.КАНЕ КОРСО .ТИБЕТСКИ МАСТИФ И ИЗОБЩО ВСИЧКИ МАСТИФИ,ИМА И ОЩЕ МНОГО ЗА КИТО МЯСТО НЯМЯ ДА МИ СТИГНЕ ВСЕ ПОРОДИ СЪЗДАДЕНИ ЗА ПАЗАЧИ ,А НЯКОИ И ЗА ЛОВ НА ХОРА.

    Коментиран от #34

  • 33 Бхд БхД

    5 2 Отговор
    Лично имам Ротвайлер и много познати с Ротвайлери и до сега не съм чул да има проблем с тях освен ако са обучени да правят злини.
    Най-опасни кучета са ,тези с които им е променен гена или кръстоските.Кръстоската е по-близка до див вълк от колкото селекционния.
  • 34 Mercedes-Benz

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "БОБИКОМ":

    Корсото не е зло, а резервирано куче, не напада току така. Една от най-древните породи, селектирани са още по времето на Рим и са съпровождали легионите, прекрасни кучета... Коментара ти е пълен с неща от типа "чух един човек да казва", личи си че не си имал досег до по-сериозни породи. И няма нужда от CAPS LOCK не сме на село, нито кьорави!
  • 35 Михаил Великов

    2 0 Отговор
    На какво се радвате...........в предвид, че ние имаме може би най доброто куче.......в България.
  • 36 2399

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Евгений":

    голям си овцевъд
  • 37 Ари

    3 0 Отговор
    Родвайлерът е прекасен приятел който ще те защитава

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 melis

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "2399":

    ti prosto ne razbirash
  • 40 Марияна

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ари":

    Няма такъв приятел!Гледах ротвайлера в продължение на 11 години.Беше уникално куче.Единствено съм съгласна с това,че си пазят територията.Но за толкова години нито беше нападнала,нито ухапала някой.
  • 41 Кики

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Любопитния":

    Искам да си взема доберман но нямам и претстава как се въспитава ! Не оптина съм ! Никога не съм гледада домашно животно ! Живея сама извън българия ! Та въпросът ми е следният ! Какво бихте ме посъветвали за доберманите ?

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Доги

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Кики":

    Доберманите са много лоялни и добродушни!
    Също са и красиви! Не е вярно че след 7мата година полудяват, но трябва да ги уважават!
    Не се страхувайте много са добри!
    Аз имах Доберман 15 години (бях на 10 когато ми го купиха), но много ядат 1 килограм на ден!
  • 45 Gia

    0 1 Отговор
    Пълни глупости! Питбулът е второто доказано най - подходящо за семейства куче, познато като nanny dog. В последно време породата е силно компрометиранс, защото кучетата попадат в ръцете на дебили, които ги превръщат в зверове. Всяко куче може да бъде опасно ако не попадне на грижовен стопанин. А това Не са най - агресивните породи. Базирате статията на извадки от пресата вместо да се поогледате какво пишат специалистите.
  • 46 Вал40

    0 1 Отговор
    Това не са факти а ИЗМИСЛИЦИ!
  • 47 Мама

    0 0 Отговор
    Ако моя алабай се изправи срещу някои от коментиращите ще се стресират, гарантирам. А ако реши да напада направо от сега им чувам писъците! Пък немските овчарки изобщо нямат място в такава класация, има къде-къде по-зли и опасни от тях.
  • 48 Доберамните са почти невъзможни да ги уб

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бидона":

    Доберамните е почти невъзможно да ги обиеш
  • 49 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "сДА":

    господи колко си прав
  • 50 Гого

    1 0 Отговор
    Няма опасни породи/кучета. Опасни са безотговорните стопани. Както се казва - не са важни конете под капака, важно е магарето зад волана.
  • 51 Бау бау

    1 0 Отговор
    Бау бау