Last news in Fakti

15 Октомври, 2011 14:34 4 672 3

Биреното коремче е мит

  • бира-
  • коремче-
  • мит
Биреното коремче е мит - 1
Момичетата също могат да бъдат спокойни за диетата си

Пиенето на бира не оказва влияние върху външния вид на мъжете на средна възраст и по специално върху "биреното коремче", заяви професор Хироцуго Уешима от медицинския университет Шига в Япония.

Резултатите от проучването бяха представени по време на научна конференция за зависимостта от наркотици и алкохол в Нагоя. През периода от 2005 до 2008 г. учените изследвали 1095 мъже на възраст между 40 и 70 години. От тях била подбрана групата на пиещите – 166 мъже, които признават, че една трета от общата консумация на алкохол е бирата. Тази група мъже имали обиколка на талията 85,3 см. В другата група на мъжете, които пият друг алкохол или изобщо се въздържат, обиколката на талията била 85,5 см, което е с два милиметра по-голяма от тази на любителите на бирата.

Специалистите заключиха, че биреното коремче не зависи пряко от потреблението на бира, а по-скоро е свързано със заседналия начин на живот и неблансираното хранене.

Знаех си, възкликна при новината български любител на пенливата напитка.

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Цяло лято се наливах с бира, а пресата ми си остана! За мен е прав човека!
  • 3 wulkan

    0 0 Отговор
    Всъщност за коремчето може би имат значение и мезетата,и най-вече тяхното количество!