829 1

Поп-фолк звездата Ерик пее за бойновци

Калина Петрова

На 13 септември (вторник) в кърджалийското село Бойно ще се проведе събор. Проявата се организира с подкрепата на кметството и местните жители. Празничният ден съвпада с втория ден от големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Жителите на Бойно очакват много гости от околните села, страната и чужбина, за да празнуват заедно

В рамките на събора ще се организира разнообразна спортна и музикална програма.

От 11 часа на стадиона пред училището ще започне футболния турнир на малки врати. За призьорите са осигурени големи парични награди.

За доброто настроение на всички присъстващи и гости на празника ще се погрижи музикалната група „Достлар” (Приятели) от Кърджали с ръководител Осман Джавлак, както и оркестър „Орфей”.

Концертът на поп-фолк звездата Ерик е гвоздеят в програмата на тазгодишното отбелязване на празника на Бойно. Той ще изпълни най-популярните си хитове.

Общинският съветник, излъчен от района на Бойно Мюрсел Халил сподели, че идеята е да съхранят традициите, обичаите, бита и културата на селото и Родопите. „Надявам се тази инициатива през годините да се превърне в традиция”, заяви Мюрсел Халил.

 

Кърджали / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Мюмюн
    Отговор
    1 09:53  02.09.16
    Каква е тая глупост бе? АХАХАХАХАХАХАХА

Напиши коментар:


Публикувай