719 5

310 доктори нападнати за 2,5 години

Стефанаки Йоанис

310 лекари са били нападнати у нас от началото на 2014 година досега. Петдесет от тях са пострадали през 2015 година. Част от медиците са били заплашвани вербално, над други е упражнено физическо насилие, а на трети е счупен инвентарът.

Данните са от Центъра за спешна медицинска помощ. За разлика от 2015 година, през 2014 година те са били четири и половина пъти повече – общо 232-а. Според наблюденията на спешните медици случаите са намалели, след като прокуратурата е започнала много по-бързо от преди да повдига обвинения срещу агресивните лица.

От началото на 2016 година до 15 юли нападнатите лекари са 28. От тях на 4-има са нанесени материални щети, на 15 са отправени словесни заплахи, а на 9 са налитали на бой. Същевременно са повдигнати 15 досъдебни производства, има една осъдителна присъда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Наказателя
  Отговор
  1 05:25  14.09.16
  Ми щом има 310 нападнати некадърника, нека погледнат първо себе си, и скапаната "държава" да обърне внимание, значи има защо да ги бият... Лично аз бих потрошил пръстите и ръцете на почти всички измислени доктори, и особено мед. сестри, при които съм ходил напоследък. Пролетта водих жена ми в спешното на Окръжна в София, защото я беше ужилила оса по шията, и докато чакахме, представяте ли си, да видим дали ще получи алергичен шок, че да почнат да я спасяват, видях какво става в кабинета - дебела циганка-санитарка бута носилка с човек, получил инсулт и му говори : Дядка, като те тресне инсулта умираш, не лежиш и не повръщаш в носилката, щото аз трябва да го мия... Досторката буквално се молеше на две тлъсти сестри да бият някаква инжекция на друг човек, а те една през друга : Аз не мога, не съм почивала от два часа, трябва да изпуша една цигара да се успокоя, ох, скапахме се вече, цяла сутрин сме на крак, тия (пациентите) не спряха да се пребиват и разболяват, грам спокойствие няма тука, поне да ни плащаха достатъчно.... Виждал съм как две женички буквално влачат един човечец към линейката, а доктора и шофьора стоят и гледат, защото не им плащали да помагат. алчни! Ей такива, не ще ги бия, а ще ги ритам, докато белия им дроб се покаже през устата, а червата през задника !
 • Koko
  Отговор
  2 05:46  14.09.16
  Нека да видим: 310 доктори нападнати за 2,5 години 15 досъдебни производства една осъдителна присъда Сигурно ще намалеят, само че защо?
 • 3 07:52  14.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Филикона
  Отговор
  4 08:00  14.09.16
  Не са хубави тия работи....Ами останалите 8788 лекари в държавата,/е.ати и държавата/,толкова ли не заслужават и те по едно тикме!!...
 • бббббб
  Отговор
  5 08:19  14.09.16
  Ще ги бият щото само пари искат.Ако, не дадеш стоиш и не ти обръщат внимание,а като дадеш ги взимат и пак умираш. Държавата под реформа ги направи търговци ,а не лекари.Всеки говори за корупцията в прокуратура ,МВР и институции,но за лекарите никой не казва и не се прави нищо по-въпроса от Държавата.

Напиши коментар:


Публикувай