687 0

Правете си селфита, за да сте по-щастливи

Теодор Николов

Селфито с усмивки подобрява настроението, а и е полезно да споделяш с приятели направените снимки. До този извод стигнали изследователи от Калифорнийския университет - разказва The Siasat Daily.

В тестовете участвали 28 студентки и 13 студенти. които по време на едномесечното изследване доброволците живееха обичайния си живот – ходели на лекции и упражнения, изпълнявали домашните си задължения, срещали се и с приятели. На смартфоните им обаче били монтирани различни приложения за селфи и записване на настроенията.

Участниците били разделени на три групи. Първата група е помолена да прави селфи с усмивка на лицето, втората да снима това, което ги прави щастливи, а третата – да снима това, което може да се хареса на друг човек (впоследствие снимката му била изпращана).

Анализирайки около 2900 записи, специалистите открили, че настроението на всички доброволци се подобрявало.

Участниците от първата група се чувствали по-уверени в себе си след изследването. Доброволците от втората група повече размишляваха и започнаха да ценят много повече неща. А студентите от третата група станали по-спокойни. Те също отбелязаха, че снимките с приятели и роднини им помагали да свалят стреса.Напиши коментар:


Публикувай