1 123 1

Как да се справим с хълцането?

Лесно можем да се отървем от досадното явление

Константин Карагьозов

Хълцането може да бъде много досадно и неприятно, а често то се появява и в най-неподходящия момент. За щастие има много начини да се справите с него. Макар и да не са научно доказани, от опит хората знаят, че тези методики могат да бъдат доста ефективни.

Изпийте чаша вода със сламка

Това е често срещан начин да се справим с хълцането, макар дори и лекарите да не могат да обяснят защо и как точно действа. Изпийте чаша вода, използвайки сламка, а междувременно запушете и ушите си с длани. Колкото и странно да изглежда, може да сработи.

Спрете дъха си за малко

Целта на това упражнение е да си поемете дълбоко дъх и да го задържите за няколко секунди. През това време белите дробове ще се напълнят с въглероден диксид, което ще успокои диафрагмата и ще ви накара да се чувствате по-добре.

Погъделичкайте небцето си

Любопитен начин и определено странен начин, но ако хълцате, пробвайте да погъделичкате небцето си с език или с клечка за уши, например. Може да помогне.

Изплезете се

Хълцането се получава заради спазми на диафрагмата. Затова един от методите да се отървете от него е като изплезите езика си. Може би не най-подходящият начин за обществено място, но лесно приложим вкъщи. Изплезването на езика ще направи дишането ви по-равномерно и ще спре хълцането. Някои актьори и певци също правят това.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • peter
    Отговор
    1 17:41  24.09.16
    TOVA SEGA SHTESIGO NAPISHA NA EDNA HARTIIKA I S TOVA VECHE SHTESE OPRAVDAVAM PRED JENATA CHE ZADA SPRA DA HALCAM TRQBVA MI VODKA, DAJE VECHE TQ SHTEMIQ NOSI :D

Напиши коментар:


Публикувай