3 585 1

Никога не казвайте това на една майка

5 реплики, които на майките им е омръзнало да чуват

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Венелина Маринова

Бебетата са чудесна тема за начало на разговор, но понякога е по-добре да си спестите някои коментари, особено ако звучат сякаш съдите майката или се съмнявате в родителските й умения. Ако усетите, че сравнявате своето бебе с друго, или се чудите защо тази майка прави нещо по начин, по който вие никога не бихте го направили, по-добре не си отваряйте устата. Ето няколко примера от mom.me:

"Защо не пълзи все още?"

Не всяко бебе пропълзява по традиционния начин на ръце и колене. Някои бебета си лежат доволно, докато един ден просто стават и тръгват да обикалят, държейки се за мебелите. А други имат други средства за придвижване, търкалят се, влачат се по пода и др. Освен това възрастта, на която се случва това, е различна за всяко бебе. Така че просто си замълчете.

"Ама то изобщо не прилича на теб."

Въпреки, че това обичайно се казва за бащата, е доста досадно, когато на една майка й кажат, че детето й не прилича на нея. Просто кажете колко е сладко и толкова.

"Аз никога не бих се върнала на работа сега, бебето ми ще ми липсва твърде много."

Както и, "Аз не бих могла да си остана вкъщи с бебето, ще откача от скука", винаги е по-добре да останат неизказани. Ние всички правим избори, които са най-подходящи за нас и семейството ни, така че това, което правите вие с вашето семейство не се отнася за всички.

"Боже, мойто бебе никога не е ревало толкова много."

Това е още един пример, когато хората правят сравнение между своите и чуждите деца. Когато бебето плаче, това е стресиращо за майката и тя иска да го успокои, така че ако вие й обяснявате какви ангелчета са вашите деца, сякаш й казвате, че не се справя добре с отглеждането на собственото си дете. Затова ако не искате да получите удар между очите от изнервената майка, по-добре си запазете коментарите.

"Наистина ли не ти се искаше момче / момиче?"

Разочарованието относно пола на детето може да бъде наистина голямо, и би било жестоко да споменавате за това пред майката. Тя не може да го опакова и да го върне, за да вземе друго от „правилния” пол. Не бъдете груби и не бъркайте в раната.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • неудобни въпроси
    Отговор
    1 15:43  11.11.16
    Добре, ще имаме предвид в случай, че мама Цеце стане президент.

Напиши коментар:


Публикувай